Miért gyilkolja Asszas vegyi fegyverekkel a saját polgárait?
Nem kell a hangulatkeltés, Szaddám Halabjában kurdokat gázosított el, és iráni civilek között is rendeztek vérengzéseket, mégis pénzelték és fegyverezték az amerikaiak. Vagy az első Öbölháborúban is az USA vezette Koalícióban foglalt helyet Szíria Hafez Asszaddal, a mostani elnök apjával, aki erőskezűbb elnök volt, mint a fia. Vagy Szaúd-Arábia a nemzetközi elnyomást mérő indexen 7-es pontszámot kapott, túlszárnyalva Észak-Koreát a maga 6,5 pontjával, emberi jogokat semmibe véve, mégis az USA elsődleges közel-keleti szövetségese, olajoznak velük és kapják a legjobb amerikai fegyvereket, hogy mehessenek népirtani Jemenbe, és akadályozzák az Iszlamisták ellen küzdő Új Iraki Kormányerőket, és az egyszerűbb fegyvereket, mint a gépkarabélyokat vagy vegyi fegyvereket meg átcsempészhessék nekik.
A Közel-Keleten két opció létezik, Szaddám - Kadhafi - Asszad - Pahlavi-féle szekuláris, nyugatos diktátorok és a Szaúd-féle vallásőrültek, a látszólagos modernség ellenére középkori módon "törvénykeznek".
Én kérek elnézést, nem tudtam, hogy te még hiszel ilyenekben, mint eszmék. Két dolog számít igazán. Első a hatalom megszerzése, második a hatalom megtartása. Nem az a fontos, hogy mit tartalmaz az eszme, hanem azt, hogyan tudod eladni a saját népednek. Emellett lényeges az is, hogy melyik nagyobb országokkal akarsz jóba lenni és úgy tálalni, hogy azt abba/azokba ne rúgj bele. Szerinted, ha annyira a demokrácia és az emberi jogok lennének a célok, akkor az amerikaiaknak is hogy sikerült Oszamát a szovjetek ellen pénzelni és fegyverezni, Szaddámmal is haverkodni, összehozni az Irán-gate-et, és a Szaúdiakkal is összeállni ?
Ti nagypolitikáról beszéltek, én meg emberi megrendülésről.
Bár azt hittem, hogy a saját nép vegyi fegyverrel való gyilkolása az iszlám diktatúrákban sem elfogadott, még akkor sem, ha lázadókról van szó, hát még ha civilekről. De ezek szerint tévedtem.
"Az utóbbi időben hozzászokhattunk a borzalmakat mutató képekhez."
A 90-es és 2000-es években is voltak jóval Szíriát megszégyenítő háborúk, népirtások, meg nem csak Szíriából áll a világ, mégsem érdekelt senkit a téma, csak most hullajtanak könnyet a HVG-sek és társaik.
Állítólag nem vegyi támadás, csak egy vegyi üzemet bombáztak le és onnan jött ki valamilyen vegyi anyag, a törökök küldtek néhány szakértőt, hogy megvizsgálják. De egy ilyen háborús helyzetben ezt elég nehéz vizsgálni.
2013-ban Damaszkusz mellett bizonyítottan bevetettek már Szarint is, szóval ez is történhetett, de nem valószínű.
Kijött tegnap egy videó is róla:
18+
Jefrey kicsit össze vagy zavarodva a közel-kelettel kapcsolatban, először is Szaddam sok minden volt csak nem szekuláris, hatalmának végén kifejezetten iszlamista volt, a polgári jogot lecserélése sariaára, az iraki zászlóba belerakta az Allahu Akbar feliratot, üldözni kezdte a vallási kisebbségeket, és beengedett Irakba egy csomo iszlamistát.
Pahlaviék az USA csicskásai voltak, példaképnek Atatürköt tekintették az arabokat meg borzasztóan lenézték.
Az öreg Asszad Szaddam legnagyobb ellensége volt, az öböl háborúban Amerikával karöltve rohanta le Irakot, és igen arra nehéz azt mondani, hogy szekuláris aki a Hezbollah seggét nyalja.
Kaddafi őrült volt, magát a sivatag prófétájának tekintette, vallási rendeleteket (fetva) hozott, nem egyszer mondott olyanokat, hogy az Iszlám majd felül kerekedik a nyugati világon. És utálta Szaddamot, viszont Hafeznek jó barátja volt.
Hafez meg egy kent úgy került hatalomra, hogy megpuccsolta sziriai egyetlen keresztény miniszterelnökét Afleq-ot, szóval attól még mert az általad olvasott ruszki propaganda oldalak azt írjak, hogy asszadot szeretik a keresztények, ez egy nagy kamu.
Asszad olyan mint az oroszok, akiknek a moráljábol mi magyarok is kaptunk annó, szóval gyilkolnak ők mindent ami mozog, szerintem csak az a gáz, hogy most jönnek it soká, hogy Asszad a nagy Amerika ellenes, mikor ez úgy kamu ahogy van, ott nyaltak Amerikának az öböl háborúban, sőt az Irak iráni haboruban még Izraellel is összemelegedtek....
Nincs bizonyíték arra hogy Asszad volt.
De az USAnak is érdekében állhatott.
És azt már tudjuk hogy nem idegen tőle a vegyifegyver kártya kijátszása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!