Miért él a magyarok fejében az a téveszme, hogy a kínaiak csórók és nyomorognak saját hazájukban?
Pont 2 hete volt műsor kínáról, és a nagy gazdasági csodájáról, ami mára már alig működik.
Az átlag kínai(aki az összeszerelő üzemekben dolgozik,értsd kb 100-150 millió kínai polgár), kb 35-40 ezer ft-nak megfelelő jüant keres.
Ez a magas albérleti árak miatt arra elég hogy szoba bérletben vagy sokan ágybérletben éljenek.
Ez annyit tesz hogy egy szobában egy ágyat kettő ember bérel, és váltott műszakban dolgoznak.
Az ismerősöd valószínűleg középosztálybeli.
Azokból is rengeteg van, az ország lélekszámából adódóan.
De az átlag kínai úgy él, ahogy írtam.
Ez ilyen fideszes gondolkodásmód. Ha nekem jó és a haverjaimnak is jó, akkor mindenkinek jó Magyarországon.
1: nyilvánvaló, hogy mivel az ország egy nagyobb városában lakik több ember mint egész Magyarországon, így ha feltesszük pl. hogy Kína lakosságának a 0,01 százaléka nyomorog, az is 13 millió. Ez nyilván sok, de a lakosság egészéhez képest elenyésző, nézzük meg a többi 99%-ot. Hihetetlen profitjaik vannak abból, hogy mindennek legyártják és eladják az olcsóbb változatát a világban. A magyarok szerintem álmodoznának az átlag kínai életszínvonal után.
Az igaz egyébként, hogy a legtöbben lakásban laknak nem családi házban, azért mert olyan sokan vannak, hogy szinte mar csak felfelé tudnak terjeszkedni.
"Kérdező ez nem téveszme nagy részük tényleg szegény. Mert ismersz pár jómódút még nem mind az."
Honnan van az információd?
Valami forrás, személyes tapasztalat?
Ez egyelőre nem válasz.
A kínai holdújév alkalmából az emberek szabadságra mennek. Azok a falusi kínaiak akik a jobb élet reményében városi gyárakban vállalnak munkát ilyenkor látogatnak haza a szülőfalujukban. És jó részük nem megy vissza. A gyáraknak az operátor létszám jelentős részét újra kell toborozni a holdújév után. Ez nem azt jelenti, hogy úgy meggazdagodtak egy év gyári munka után, hanem olyan kegyetlen munkakörülmények vannak, hogy inkább visszamennek az isten háta mögötti faluba a rizsföldre, minthogy azt a rabszolga munkát tovább végezzék. Ez a kínai valóság. olyan ember mesélte nekem, aki ott dolgozott vezetőként az egyik gyárban.
Ez ugyanaz mint amikor egy külföldi megnézi Budapest 10 belső kerületét és azt mondja, hogy ez egy fejlett ország. Tessék elmenni borsodba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!