Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért él a magyarok fejében...

Miért él a magyarok fejében az a téveszme, hogy a kínaiak csórók és nyomorognak saját hazájukban?

Figyelt kérdés
Vannak kínai ismerőseim, az egyiknek most volt esküvője 300 vendéggel, kb. 6 millió forintba került. És bevallása szerint ők átlagos jövedelműeknek számítanak Kínában. Egy másik meg itt jár egyetemre, albérletet, autót fizetnek neki a szülei Kínából , a legjobb helyeken kajál stb. és állítólag ők sem gazdagok. Ezen kívül távolabbról ismerek még Kínában élő kínaiakat és nálunk élő kínaiakat is, mindegyiknek jól menő üzlete van, premium kategóriás autóik, állandóan shoppingolnak stb. A magyaroknak valami téveszméje van arról, hogy ki nyomorog.

2017. jan. 23. 21:56
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

"nagyobb városokban felfutott az életszínvonal, de azokon kívül meg 50 évvel ezelőtti jólét van"

Ezt inkabb a magyar falvakról mondanám el, amiknek a 80%-át putri alkotja.

2017. jan. 23. 22:30
 12/33 anonim ***** válasza:
33%
oh,kosz az infot,nemis ismerem az oldalt.valahogy aliexpress volt igy amit ismerek, kinai vallalkozok termekeinek vasarlasara.
2017. jan. 23. 22:31
 13/33 anonim ***** válasza:
8%
Egy magyarnak nem lesz erről releváns infója, sőt még egy kinainak sse nagyon, akkora az ország, mint egy kontinens, nem ismerik minden részét. Az én ismerőseim is jól élnek, illetve magasabb a fizetésük valamivel, mint itthon. A rezsi pedig baromi olcsó és a kaja ára is kevesebb, mint itthon. Nekem tübb ismerősöm is visszament Kínába magyarországról, úgyhogy az ilyen rizsföldes nyomorgást én nem nagyon hiszem el.
2017. jan. 23. 22:52
 14/33 A kérdező kommentje:
13: erről beszélek, az, hogy Kína milyen egy szörnyű hely, csak városi legenda itt nálunk.
2017. jan. 23. 22:55
 15/33 A kérdező kommentje:
Hiába szembesítesz embereket a valósággal, hiába vannak kínai barátaid akik azért tudják mi a helyzet, a magyar egyszer hallotta a legendát a szörnyű Kínáról és utana hajtogatja mint egy szent kinyilatkoztatást.
2017. jan. 23. 22:59
 16/33 anonim ***** válasza:
6%
15 így van, de engem nem nagyon érdekel mit beszélnek, más dolgokról is szeretnek hülyeségeket puffogtatni, meg nulla infó birtokában véleményt formálni, mem hiszem, hogy ezt meg lehetne változtatni. Gondolom a kínaiakkal kapcsolatban szükségük van egy náluk sokkal szegényebben élő nép képére, hogy valakiknek érezzék magukat.
2017. jan. 23. 23:07
 17/33 anonim ***** válasza:
nekem az a kedvencem mikor az alacsony termelekenyseg miatt fizet itt a Mercedes hulladekpenzt..aha..gondolom a kecskemeti gyarban,naponta csak 2 kocsot gyartanak...nem,ugyanugy nyomatnak,es raadasul eladjak Nemetorszagban..szoval egyertelmu hogy azert ad ennyit,mert nemakar tobbet adni.
2017. jan. 23. 23:18
 18/33 A kérdező kommentje:

"Nekem az a kedvencem mikor az alacsony termelekenyseg miatt fizet itt a Mercedes hulladekpenzt..aha..gondolom a kecskemeti gyarban,naponta csak 2 kocsot gyartanak...nem,ugyanugy nyomatnak,es raadasul eladjak Nemetorszagban..szoval egyertelmu hogy azert ad ennyit,mert nemakar tobbet adni"

Bevallom, nem értek nagyon a gazdasághoz, hogy mitől függ ki mennyit fizet, de biztos, hogy minden vállalkozás igyekszik a minimumot fizetni, teljesen logikus okokból. A Mercedes mint a többi vállalkozás nem szociális központ, a helyi gazdasági viszonyokhoz igazodik, ami nem túl fényes. Tenyleg sok kínait ismerek személyesen, tőlük tudom amit Kínáról tudok. De az biztos, hogy ha összehasonlítod a magyarokat és kínaiakat, akkor nem a kínaiak nyomorognak.

2017. jan. 23. 23:33
 19/33 A kérdező kommentje:
Másik meg, hogy kínai ismerősömnél Kínában 12 euróért dolgozik a takarító átszámítva. Itthon melyik takarító keres 12 eurót óránként?
2017. jan. 23. 23:39
 20/33 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

"a kínaiak csórók és nyomorognak saját hazájukban"

Kiskoma, te ésszel nem bírod felfogni, hogy mit jelent az, hogy Kína.

Segítek. Méretre akkora az ország, mint egész Európa. Tízmillió négyzetkilométer. Lakosságszámát tekintve kétszer annyian élnek Kínában, mint egész Európában. Ezernégyszázmillióan.

Szóval hogy él az átlag európai? A norvég? A holland? Az Albán? Vagy a bolgár?

Na, nagyjából ekkora hülyeség a kérdésed.

2017. jan. 23. 23:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!