Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hitler nem gondolt arra, hogy...

Hitler nem gondolt arra, hogy a népet nem csak etetni kell (ígéretekkel), hanem a hadszíntéren nem ártana felelősen gondolkozni? Mert ez utóbbi mintha elmaradt volna főleg Sztálingrád után.

Figyelt kérdés
2017. ápr. 1. 12:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Azért az túlzás, hogy csak ígéretekkel etette a népet, viszont az tény, hogy jobban kellett volna hallgatnia a tábornokaira, vagy akár korábbi önmagára. Már legalábbis azügyben, hogy nem szabad kétfrontos háborút vívni.
2017. ápr. 2. 00:04
 12/24 A kérdező kommentje:

na de nem ő döntötte el h Normandiában partraszállás lesz.

vagy arra gondolsz h Anglia leigázása nélkül nem lett volna szabad nekimennie a SZU-nak:

2017. ápr. 2. 09:11
 13/24 A kérdező kommentje:
amúgy nem (csak) arra gondolok, hogy nem hallgatott a tábornokaira, hanem hogy bedrogozva magát mániákusan küldte csatába az embereit, átgondolatlanul, csak hogy történjen valami...
2017. ápr. 2. 09:13
 14/24 anonim ***** válasza:
Természetesen nem a normandiai partraszállásra gondoltam, hanem Anglia "kivégzésére", még a keleti front megnyitása előtt. Az meg, hogy bedrogozva, "őrült módjára" viselkedett olykor, valószínűleg a pszichológusok "asztala".
2017. ápr. 2. 10:57
 15/24 anonim ***** válasza:
Egyébként eszemben sincs védeni Hitlert, de ahhoz képest, hogy átgondolatlanul, mániákusan küldte harcba az embereit, sokáig elég sikeres tudott lenni.
2017. ápr. 2. 10:59
 16/24 A kérdező kommentje:

igen amíg minden rendben ment.

amikor jöttek a gondok akkor azonban mélyreható elemzés helyett összeomlott és nem érdekelte hogy egy egész nemzet hitt benne és bízta rá a sorsát. akkor már nem felelős vezetőként gondolkozott.

az más kérdés, hogy ez a világnak csakis jó volt.

2017. ápr. 2. 11:19
 17/24 A kérdező kommentje:
mellékesen megjegyzem, hogy ez különbözteti meg a zsenit a zseniális embertől. a zseni képes kezelni a kudarcait s talpra állni. a zseniálisnak meg zseniális döntései vannak amikor minden sikerül, de kudarcok után összeomlik...
2017. ápr. 2. 11:22
 18/24 A kérdező kommentje:

"Azért az túlzás, hogy csak ígéretekkel etette a népet"

Én úgy tudom, h az egész csak azért működött (a német gazdaság talpra állítása) mert kapott százmilliókat (márkában) Franciaország tönkretételére.

És akkor nem ment tovább (oroszok) amikor már nem kapott pénzt tovább.

Tehát amit adott a német népnek az nem valós volt hanem csak egy gigantikus látszat.

2017. ápr. 2. 11:58
 19/24 anonim ***** válasza:
Hát, ezt nem tudom, mert erről nem nagyon olvastam, hallottam. Már úgy értem, hogy a Franciaország tönkretételére kapott százmilliókról. Viszont a németek, valószínűleg nem csak látszatnak érezték, hogy volt munkájuk, javult az éltszínvonaluk, stb. Az más kérdés, hogy mi lett ennek az ára. Persze, ahogy később jöttek a vereségek, kudarcok, egyre inkább "elszakadt a valóságtól", ahogy mondani szokták. Mondjuk, azt soha nem gondoltam róla, hogy zseni lett volna, ráadásul a zseni és az őrült között nincs olyan nagy különbség.
2017. ápr. 2. 12:19
 20/24 A kérdező kommentje:

igaz hogy volt munkájuk, javult az életszínvonaluk, de nem valós eredményekből volt, hanem lényegében csalásból.

van mondjuk szebben egyfajta hitelből.

de a hitel akkor ér csak valamit ha végül képesek vagyunk visszafizetni.

ha nem vagyunk rá képesek akkor a vége az lesz hogy többet kell visszafizetni, mint amit kaptunk...

és itt kb. ez történt...

2017. ápr. 2. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!