Miért van az hogy ha egy ország gazdag azt többnyire fehérek lakják?
Mondhatjuk hogy az Egyesült arab emírségeket kívül a többi gazadag országot többnyire fehérek lakják.
Afrika szegény, india szegény, irak, irán szintén, dél amerikában sincs gazdag ország.
A fehérek képesek jól szervezett, termelékeny munkájú, innovatív társadalmak létrehozására. De ugyanez jellemző a kelet-ázsiaiakra is, Japán, Korea, Tajvan, Malajzia is magasan fejlett és a sok évtizedes félresiklott kommunista politika után a Kínai Köztársaság, Vietnam is nagyon jön fel, nagy potenciál van bennük.
A fekete, indoid, kreol lakosságú országok között is vannak gazdag államok, pl. Trinidad-Tobago, Egyenlítői Guinea, de ezek a nyersanyagkitemelésnek, olajnak köszönhetik a gazdagságot, de nem csak ilyenek vannak. Ott van még például néhány kisebb állam, Saint Kitts és Nevis, Barbados, Seychelle-szigetek, a francia Martinique, Reunion is, ezekben a GDP/fő körülbelül Csehország szintjén van.
Mindig előjön ez a szánalmas ábra, amikor le kell nézni a feketéket...
" For another 79 nations, they estimated the mean IQs on the basis of the arithmetic means of the measured IQs of neighboring countries."
A kis apróságod készítője maga vallja bele hogy az országok több mint harmadánál csak saccolta az eredményt a szomszédos országok alapján.
""For instance, Lynn and Vanhanen (2006) accorded a national IQ of 69 to Nigeria on the basis of three samples (Fahrmeier, 1975; Ferron, 1965; Wober, 1969), but they did not consider other relevant published studies that indicated that average IQ in Nigeria is considerably higher than 70 (Maqsud, 1980a,b; Nenty & Dinero, 1981; Okunrotifa, 1976)."
Tehát még ki is mazsolázgatja a neki tetsző eredményeket. Ennyit erről.
Ha olyan jól élnek a japánok akkor a sok filippínó miért USAba próbál menni? Egy rasszból származnak, egy térségben élnek és elég közel is vannak egymáshoz.
Vagy például a szírek miért ide jönnek ahelyett hogy az Egyesült arab emírségekbe mennének? A vallásuk is megegyezik.
" [link]
A mi IQ tesztjeink a nyugati kultúrában felnőtt emberek értelmi képességeinek mérésére alkalmasak. Egy etióp, aki jobb esetben is csak néhány osztályt végzett (ha egyáltalán volt lehetősége iskolába járni), persze, h elmarad egy nyugati iskolázottságú embertől.
IQ tesztekben gyakori kérdés, h ha valaminek az árát csökkented 20%-kal, akkor hány %-kal kell emelned, h újra az eredeti árat kapd? Most szerinted, aki sivatagban nőtt fel és soha nem járt matekórán, azt sem érti, mi az a "százalék", hogy old meg egy ilyen feladatot? Sehogy.
Erre jön az "okos" fehér ember, h "Ha-ha, nagyobb az IQ-m, mint a feketének. Felsőbbrendű vagyok!"
Nem értem mit akar az 57%-os bizonyítani? Tényleg azt gondolod, az emberek bőrszínén múlik az IQ-juk? Az értelmi képesség az ember agyától függ. Vagy te talán a seggedben lévő pigmentsejtekkel gondolkozol? Lehet, h így van. Talán emiatt vagy ilyen kis okos.
Mi, többiek, viszont az agyunkkal gondolkodunk. A rasszok között ugyan sok antropológiai különbség van, viszont az agya minden rasszbéli embernek ugyanolyan, mind térfogatban, mind felépítésben.
Az IQ tesztek lényege az, hogy adott idő alatt kell összefüggéseket észrevenned és ezen összefüggések mentén feladatokat megoldanod. Ezt a koncepciót a legtöbb ember megérti, magyarul rossz kifogás azt felhozni, hogy ez a dolog érthetetlen egyesek számára, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb helyen egyszerre több tesztet töltenek ki egy emberrel és vagy átlagolják a tesztek eredményeit vagy a legjobb teszteredményt veszik számításba, magyarul bőven van ideje mindenkinek megismerkednie egy ilyen teszttel.
Az IQ teszt azt mutatja, hogy jelen időpontban X ember mennyire gyorsan képes felfedezni szabályszerűségeket és ezeket felhasználva dolgozni, nem pedig azt, hogy X ember 16 évnyi iskola után mikre lenne képes. Az, hogy valahol nincs megfelelő oktatás alacsony IQ-t eredményez, de ettől még ez az IQ releváns marad, ergo szar kifogás az, hogy csak azért, mert valaki nem járt iskolába, a rajra elvégzett IQ tesztek nem relevánsak. A korreláció az iskolázottság és az IQ között tagadhatatlan, de ez még nem ok arra, hogy az iskolázatlanokat ne mérjék fel. Ha egy fekete afrikai nem tudta kijárni a 6 osztályt az sajnálatos, de az az ember attól még felmérhető és az általa produkált eredmény releváns.
Amúgy meg nem tudom honnan szeded azt, hogy én a fehér felsőbbrendűséget hirdetem, ugyanis ha valami, akkor az általam belinkelt térkép pont arra cáfol rá, hogy a fehérek a legokosabbak, hisz azon a kelet-ázsiaiak teljesítenek a legjobban. A különböző rasszok IQ-ját csupán azért hoztam fel, mert érzékeltetni szerettem volna, hogy a fehérek sikeressége többek között az átlagon felüli intelligenciájukhoz köthető, de mint ahogy azt leírtam - és gondolom nem olvastad el - nem ez az egyetlen tényező egy jóléti társadalom létrehozásában, mert ha valóban csak ez az egy számítana, akkor Kína lenne az új Svédország, ahová mindenki el akarna jutni és az ottani jólétben akarna fürdőzni.
"Az, hogy valahol nincs megfelelő oktatás alacsony IQ-t eredményez, de ettől még ez az IQ releváns marad, ergo szar kifogás az, hogy csak azért, mert valaki nem járt iskolába, a rajra elvégzett IQ tesztek nem relevánsak."
Ugye vágod, h a mondatod első fele megcáfolja a másodikat?
Elismered, h ha nincs megfelelő oktatás, az alacsony IQ-t eredményez. Majd kijelented, h attól még tök jogos összehasonlítani a néhány osztályt kijárt afrikai IQ-ját az európai átlaggal, ahol szinte mindenkinek van minimum érettségije, 20-30%-nak pedig felsőfokú végzettsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!