Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Dán gyerekekkel közlik, hogy...

Dán gyerekekkel közlik, hogy ők bevándorlók! Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
[link]
2017. márc. 9. 14:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Mit kell azon kiakadni, hogyha látok pl egy négert, akkor nem tudom rá azt mondani, hogy svéd? Ez igaz egy muszlimra is, nem tudom rá azt mondani, hogy ő dán. Bezzeg ha én azt mondom, hogy magyar vagyok, akkor a fenti aggodalmaskodó fotletoleránsok elküldenek a francba, meg mélymagyarnak hívnak. Nem kicsit fonák ez az egész dolog.
2017. márc. 10. 17:30
 22/27 A kérdező kommentje:

És ha egy fehérbőrű magyar születik Dániában,akkor rá jogtalanul mondható,hogy ő nem dán,mert rajta nem látszanak a külső jegyek?

Ha valaki ott születik,azt a nyelvet beszéli,akkor ő pusztán a külső jegyek miatt nem dán?

2017. márc. 10. 17:58
 23/27 TR75 ***** válasza:
82%

#17 "Ezért mindig 2-3. generációs bevándorlóból lesz a terrorista..."

Azért lesz a második-harmadik generációs bevándorlóból terrorista, mert azt látja, hogy nem fogadják be/a szülei nem segítik abban, hogy megpróbáljon integrálódni (nem beolvadni). Ez pedig elégedetlenséget szül és a kiválasztottság/elkülönültség érzését. Innen pedig nincs már messze a radikalizálódás.

#19 "Egyébként kíváncsi lennék hogy milyen keresztnevet adtak a szüleik a videóban szereplő gyerekeknek. Én UK-ban és Ausztriában is azt tapasztaltam hogy a muszlim egy ott született gyereknek is muszlim nevet ad, azaz nem Peter vagy Stephan lesz a neve, hanem Sulejman, meg Ahmed. Gondolom Csak hogy "elősegítse" a gyerek integrációját. 😊"

Az első kislány pont Sarah.

2017. márc. 10. 18:00
 24/27 anonim ***** válasza:
#23, szóval az egy teljesen természetes folyamat, hogy valakiből terrorista lesz, és magunkra vessünk, ha átmegy rajtunk kamionnal.
2017. márc. 10. 18:28
 25/27 TR75 ***** válasza:

Nem. Csak aztán nem írtam le mindent, amit gondoltam, mert szerintem nincs értelme leírnom.

A vége a gondolatmenetnek az lett, hogy ehhez a radikalizálódáshoz mindkét fél negatív reakciója kell, ami egyfajta oda-vissza hatásban mutatkozik meg. Olyan nincs, hogy mindenért csakis ő a hibás, én aztán még véletlenül sem. Mint ahogy egy sima beszélgetés előbb nézeteltérésbe, majd vitába, majd szóváltásba, majd dulakodásba, végül verekedésbe torkollik (aztán késelésbe, baltázásba és hasonlókba). Egyik sem hagyja magát, csak mondja a maga igazát. Nem is párbeszéd folyik, hanem párhuzamos monológ. Egyik oldalról kell elsősorban a beilleszkedés szándéka, másik oldalról elsősorban a tolerancia (ami nem egyenlő azzal, hogy mindent elnézek a másiknak. A tolerancia olyan dolgok elfogadását jelenti, amikben az illető más, de szándékosan nem árt vele a másik félnek. Tehát egy lopást nem lehet tolerálni, az erőszakot nem lehet tolerálni, ellenben a másként gondolkodást - az előző kikötés fényében - például igen).

És ilyesmik.

2017. márc. 10. 18:57
 26/27 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, hogy ez a nevezéktanozás hülyeség, semmi értelme. Nem az jelzi, hogy valaki mennyire integrálódott a társadalomba, hogy minek nevezi magát. Én Németországban élek, vannak német, olasz, lengyel, és tessék megkapaszkodni, török, kínai és még sok más nemzetiségű barátaim, ismerőseim, akik tökéletesen elvegyültek a német többségű közegben, és senkinek semmi baja a másikkal. Magyarán integrálódtak, annak ellenére, hogy eszükbe nem jutna magukat németnek nevezni. Ezzel nem akarom tagadni, hogy vannak párhuzamos társadalmak, mert tény és való, hogy vannak sajnos, de ez nem azon múlik, hogy kit hogy neveznek.
2017. márc. 11. 14:08
 27/27 anonim ***** válasza:

"És ha egy fehérbőrű magyar születik Dániában,akkor rá jogtalanul mondható,hogy ő nem dán,mert rajta nem látszanak a külső jegyek?"

Ő dán állampolgár lesz, de nemzetiségre nézve magyar. Ezen már megint mi annyira érthetetlen?

2017. márc. 12. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!