Szerintetek mi lesz a csernobili reaktorral? Többi lent
Kitakarítják az alatta lévő dolgokat? :D
Szerintem még olvasgass egy kicsit a dologról :)
Nem hiába építették azt a szarkofágot.
még több 1000 vagy 10.000 évig erős sugárzás van lent a leolvadt reaktorban.
Értelmetlen lenne "kitakarítani"
Minek? Hova vinnék?
A környék kihalt, romos öreg házak....
Rengeteg pénzbe kerülne felújítani szóval szerintem csernobil marad úgy ahogy van még pár 1000 évig vagy ameddig fel nem találnak valamit amivel azonnal 0-ra csökkenthető a radioaktívitás
Eltakarítással megszüntetik a sugárzás fő forrását, attól még a környék hosszú távon nem lesz biztonságos.
Pripjaty megmarad szellemvárosnak, mert konkrétan nincs hova visszaköltözni az embereknek. Az egész város az erőmű városa volt, az erőmű dolgozóit telepítették oda, és erre épült az egész közösség. Körülbelül olyan mint a mi iparvárosaink, Miskolc, Tiszaújváros, Dunaújváros.
Másrészt annyira lepusztultak az épületek, hogy nulláról kellene indulni az építkezéssel, sőt inkább mínuszból mert mindent le kellene bontani. Ráadásul olyan nagyon tárgyak sincsenek már ott szerintem, az évtizedek alatt szétloptak minden mozdíthatót a környékbeli "rezesek".
Amúgy ha Pripjaty szerű helyet akarsz látni, akkor Szentkirájszabadja:
De komolyan mi értelme lenne kitakarítani onnan? :D
Szerintem semmi, az már ott fog maradni, lehet hamarabb pusztul ki az emberiség mint, hogy azt onnan elvigyék.
Ki tudja majd pár millió év múlva jönnek valamilyen földönkívüliek és felfedezik és majd lesnek, hogy milyen primitív is volt az emberi faj.
"De komolyan mi értelme lenne kitakarítani onnan? :D"
Pont ugyanazért, amiért lehetőség szerint hatástalanítják az elsüllyedt tengeralattjárókat, robbanóeszközöket is...mert potenciális veszélyforrást jelent. Vagy azért, amiért a hulladékot sem szokás kib..szni az erdő szélén, "jó van az ott" címszóval.
A nukleáris hulladéknak is megvan a maga tárolási szabálya, és az új szarkofággal nem csak az a cél hogy még X évre elfedjék a problémát hanem (remélhetőleg) a probléma megszüntetésén is fáradoznak majd.
Én úgy tudom,hogy az új szarkofág alatt elkezdenek majd "pakolászni". Lebontják a régit,a megmaradt fűtőelemeket,és a veszélyes anyagokat elszállítják. A környéken már soha sem lesz "olyan" az élet. Komolyan ki az aki oda menne lakni,azokon kívül,akik ott születtek?
Nincs munka,kísérteties az egész hely,Jurij bácsi az ekéjével bármikor kiforgathat egy fémdarabot a hátsókertből,ami szépen ki is nyírja majd. Ott vannak elásva a szennyezett gépek,szerszámok,minden.
A cézium még mindig nagyon aktív,a növényekben állatokban is benne van a szennyezés.
Turistaparadicsom lesz még 20 évig,amíg le nem omlanak Pripjaty házai. Utána csak 1 romhalmaz lesz.
Nyáron tervezek kimenni 1 túrára.
19F
Ha még nem láttad, akkor ajánlom figyelmedbe az Ideglelés Csernobilban című filmet. Nekem bejött és engem is érdekel ez a téma, mivel világ méretű volt a gond. Ezeket láttad már?
https://www.youtube.com/watch?v=g3VltUmXkso
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!