Hogy függetlenedett Koszovó? Mik voltak az előzményei?
Csak azért kérdezem, mert egyszerűen nem is mutatták, hogy ez a kis ország függetlenedni akart volna, 2008. februárjában egyszerűen hallom a hírekben, hogy Koszovó független állam lett, miközben előtte nem is hallottam arról, hogy Szerbiában élnek-e egyáltalán albánok, és hogy azt a területet de facto Koszovónak nevezik, sokan nem voltak ezzel tisztában! Hogy lobbiztak a független Koszovóért, az ottani képviselők felszólaltak különböző nemzetközi konferencián vagy valami? Vagy csak odaböktek a naptárra egy időpontra és azt mondták függetlenedni fognak azon a napon?
Komolyan mondom, mint külsős, halvány fogalmam nem volt, hogy vannak elszakadási törekvések, pedig 2007-ben Belgrádban nyaraltam, de erről egyáltalán nem hallottam!
Aztán lesz majd a független Kurdisztán, amelyről a magyar média nem ír semmit! Nem írja azt, hogy a kurd vezetők ott voltak müncheni konferencián, találkoztak rengeteg ország vezetőjével, rengeteget lobbiznak a függetlenségért! Nagyon sok rendezvényen felszólalnak, hogy Irak egysége megbukott, fel kell osztani azt az országot!
Külföldi híreket olvasok, onnan tájékozódom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!