Miért mondják azt a zsidókra, hogy a bosszú népe?
Örök életükben kisemmiztük őket, holott sokkal előbb itt voltak mint mi, keresztények. Nem csoda hát, hogy azzal próbálkoztak megélni, ami maradt nekik. Most ebben is lepipálnak minket, és akkor jön a sok idióta gyökér balf@sz, aki utálja őket; de a Biblia, a Talmud még említésre sem ugrik be nekik.
Annyi meghurcoltatás után csodálkoztok? Az őseink végignézték ahogy több ezres tömegeket visznek munkatáborba mondvacsinált okokkal - 15 fős rendőri felügyelettel? Kiálltak az ablakba, megnézték aztán mentek ebédelni.
De most amikor valamit tesznek, egyből ők a hibásak.
12.51-es
Remelem, hogy talakozol majd hamarosan egy hasonloan "halado gondolkodasu" cigannyal, aztan majd nem gondolkozik csak teszi "amit kell", es par perc alatt maximalizalja rajtad a hasznat is!
A gatlastalansagot miota nevezik halado gondolkodasnak?
Az nem ertekes, hanem elitelendo dolog!
Második vagyok. Az utánam válaszolónak üzenném, nem én voltam az, aki hülyeséget írt, neki kéne kiművelnie magát, s elsősorban többet forgatni a Bibliát.
A purimon, amit egy illető belinkelt, itt van pl a pészah, vagy a Yom kippuri mészárlás ünnepe, ami munkaszüneti nap, állami ünnep is Izraelben.
Hanukka: "egy hadi eseményt örökít meg a nép emlékezetében [...] Mátitjáhu felkelést robbantott ki, majd fia, Júda Mákábi vezetésével egy maroknyi zsidó csapat győzelmet aratott a túlerőben lévő szír-görögök felett, megtisztították a szentélyt és újból felavatták azt"
Lág báómer: a bar-kochba-i felkelés emlékére, amikor több százezer rómait öltek meg
A Lauder Javne iskola honlapján az összes zsidó ünnepet megjelölik és bemutatják. A fent említetteken kívül három az, amin nem háborúkra, mészárlásokra emlékeznek.
Jahve, a bosszúálló isten miatt.
Érdemes elolvasni a Bibliát és a Talmudot teli van aberrációkkal és népirtásokkal.
"A Lauder Javne iskola honlapján az összes zsidó ünnepet megjelölik és bemutatják. A fent említetteken kívül három az, amin nem háborúkra, mészárlásokra emlékeznek."
Aha, akkor ezt vegyük is át. Én is felmentem megnézni a honlapot, és láss csodát, picit mást találtam. A honlapon a következő ünnepek vannak felsorolva a naptár címszó alatt
Ünnepek, amiknek nincs közük háborúhoz:
Ros Hasana - újév
Jom Kipur - engesztelés napja
Szukot -sátrak ünnepe
(Smini Áceret - Szkot záróünnpe)
Szimhát Tóra - Tóra örömünnepe
Tu bisvát - a fák újéve
Sávuot - törvényadás ünnepe
Jom haacmaut - független állam ünnepe
Amiben volt harc:
Hanuka - szentély újrafelszentelése, ez egy szabadságharcról szól, tehát ebben volt harc, csak tudod ilyenekről a világon minden nép megemlékezik, '48 mond neked valamit?
Pészách - egyiptomi kivonulás, nem volt harc, de végülis volt a 10 csapás, meg az üldöző egyiptomiak a tengerbe vesztek, kerüljön ide, hadd növelje a "csúnya, agresszív ünnepek" számát
Purim - a megmenekülés ünnepe, egy befolyásos perzsa vezető személyes sértettség miatt megpróbálta kiirtani a zsidókat, nem jött össze, ebben is van harc.
Jom hasoa - Holokauszt megemlékezés - ezt azért ne próbáljuk meg elítélni, hogy ilyen megemlékezés is van.
Tehát az állításod, fiacskám, csúnyán nem állja meg a helyét - mondhatnám hazudsz.
A másik az, hogy igen, ha nagyon akarjuk, akkor van 3 ünnep, ami arról szól, hogy a zsidókat megpróbálták kiírtani, elnyomni, és ez harcok árán nem jött össze - mi is a baj ezek megünnepléséről? Ezekről minden nemzet megemlékezik. Nagyon csúnyát mondok neked: a mi, magyarok 3 állami ünnepéből (márc 15, okt 23, aug. 20), 2 közvetlenül háborúhoz, harchoz kötődik.
Vagy ha nem csak az állami ünnepeket, hanem egyéb megemlékezéseket is nézzük, akkor amikről itthon meg szoktunk emlékezni:
- márc 15: '48as szabadságharc megemlékezése: csak nem háborúztunk, és erről még meg is emlékezünk? Nohát, de agresszívak vagyunk
- okt 23: '56os forradalom: és már megint?
- okt 6: Aradi vértanúk, nem volt ott némi harc is?
- déli harangszó: a minket megtámadó törökök feletti győzelem. Már megint harc.
Valahogy mégse érzem magam vérszomjas állatnak attól, hogy magyarként az ünnepeink közül - csak úgy egyébként, mint bármely más népnek - sok a háborúról szól.
Persze ha a zsidóknak vannak háborúról szóló ünnepeik, az mindjárt más...
"Érdemes elolvasni a Bibliát és a Talmudot teli van aberrációkkal és népirtásokkal."
Én pl. olvastam az Ószövetséget, sőt a Talmudból is részleteket. AZ Ószövetség valóban tele van vérengzéssel - jellemzően a zsidó nép különböző gyilkolászásával.
Alapból úgy néz ki, hogy ott az I. egy "picit" keménykezűbb, mint az Újszövetségben, és a bevált forgatókönyv a következő: zsidók vétkeztek -> jöttek az asszírok, mindenkit lemészároltak, később összeszedték magukat, megint vétkeztek, jöttek a kánanániták, mészárlás, majd perzsák, babilóniaiak, görögök, egyiptomiak, aki csak arra járt, beköszönt, némi kis vérontással - már pedig az egy történelmi átjáróház volt, ahol kismillióan mentek keresztül, és akkoriban még nem dívott a 'make love not war' eszméje.
"Örök életükben kisemmiztük őket, holott sokkal előbb itt voltak mint mi, keresztények."
Nekem német őseim is vannak, hát biztos hogy a zsidók előbb voltak Germániában mint az én őseim, ugye? Sőt, a zsidók őshazája Németország, ugye? Fogyatékos.
"Az őseink végignézték ahogy több ezres tömegeket visznek munkatáborba mondvacsinált okokkal"
Nem öcsém, az én őseim nézték végig (állítólag), nem a tieid! A tieidet vitték! Mert egy kis koszos zsidó vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!