Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért mondják azt a zsidókra,...

Miért mondják azt a zsidókra, hogy a bosszú népe?

Figyelt kérdés
mi a történelmi háttere ennek?
2010. máj. 10. 01:50
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
22%

Örök életükben kisemmiztük őket, holott sokkal előbb itt voltak mint mi, keresztények. Nem csoda hát, hogy azzal próbálkoztak megélni, ami maradt nekik. Most ebben is lepipálnak minket, és akkor jön a sok idióta gyökér balf@sz, aki utálja őket; de a Biblia, a Talmud még említésre sem ugrik be nekik.

Annyi meghurcoltatás után csodálkoztok? Az őseink végignézték ahogy több ezres tömegeket visznek munkatáborba mondvacsinált okokkal - 15 fős rendőri felügyelettel? Kiálltak az ablakba, megnézték aztán mentek ebédelni.

De most amikor valamit tesznek, egyből ők a hibásak.

2010. máj. 10. 13:32
 12/35 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, utolsó meg volt még egy elől,nektek üzenem, hogy nem a mentegetésükre voltam kíváncsi.
2010. máj. 10. 16:42
 13/35 anonim ***** válasza:
69%

12.51-es

Remelem, hogy talakozol majd hamarosan egy hasonloan "halado gondolkodasu" cigannyal, aztan majd nem gondolkozik csak teszi "amit kell", es par perc alatt maximalizalja rajtad a hasznat is!

A gatlastalansagot miota nevezik halado gondolkodasnak?

Az nem ertekes, hanem elitelendo dolog!

2010. máj. 10. 18:49
 14/35 anonim ***** válasza:
64%
Ha a feltételezett cigány megpróbálna, "haladóan gondolkodva" bántani, akkor én is "haladóan gondolkodva" megvédeném magam. Ennyi. A haladó gondolkodás azt jelenti, hogy nem eszmékben hiszünk, hanem az emberi természet szerint cselekszünk. Az állatvilág is így működik, mégse haltak ki az állatok.
2010. máj. 10. 18:52
 15/35 anonim ***** válasza:
68%
2 vh. gulágok és konc. táborok! Sztem elég nyomós ok! 'SS'
2010. máj. 10. 19:58
 16/35 anonim ***** válasza:
78%

Második vagyok. Az utánam válaszolónak üzenném, nem én voltam az, aki hülyeséget írt, neki kéne kiművelnie magát, s elsősorban többet forgatni a Bibliát.

A purimon, amit egy illető belinkelt, itt van pl a pészah, vagy a Yom kippuri mészárlás ünnepe, ami munkaszüneti nap, állami ünnep is Izraelben.

Hanukka: "egy hadi eseményt örökít meg a nép emlékezetében [...] Mátitjáhu felkelést robbantott ki, majd fia, Júda Mákábi vezetésével egy maroknyi zsidó csapat győzelmet aratott a túlerőben lévő szír-görögök felett, megtisztították a szentélyt és újból felavatták azt"

Lág báómer: a bar-kochba-i felkelés emlékére, amikor több százezer rómait öltek meg

A Lauder Javne iskola honlapján az összes zsidó ünnepet megjelölik és bemutatják. A fent említetteken kívül három az, amin nem háborúkra, mészárlásokra emlékeznek.

2010. máj. 10. 23:09
 17/35 anonim ***** válasza:
82%

Jahve, a bosszúálló isten miatt.

Érdemes elolvasni a Bibliát és a Talmudot teli van aberrációkkal és népirtásokkal.

2010. máj. 11. 01:01
 18/35 anonim ***** válasza:
54%

"A Lauder Javne iskola honlapján az összes zsidó ünnepet megjelölik és bemutatják. A fent említetteken kívül három az, amin nem háborúkra, mészárlásokra emlékeznek."

Aha, akkor ezt vegyük is át. Én is felmentem megnézni a honlapot, és láss csodát, picit mást találtam. A honlapon a következő ünnepek vannak felsorolva a naptár címszó alatt

[link]

Ünnepek, amiknek nincs közük háborúhoz:

Ros Hasana - újév

Jom Kipur - engesztelés napja

Szukot -sátrak ünnepe

(Smini Áceret - Szkot záróünnpe)

Szimhát Tóra - Tóra örömünnepe

Tu bisvát - a fák újéve

Sávuot - törvényadás ünnepe

Jom haacmaut - független állam ünnepe

Amiben volt harc:

Hanuka - szentély újrafelszentelése, ez egy szabadságharcról szól, tehát ebben volt harc, csak tudod ilyenekről a világon minden nép megemlékezik, '48 mond neked valamit?

Pészách - egyiptomi kivonulás, nem volt harc, de végülis volt a 10 csapás, meg az üldöző egyiptomiak a tengerbe vesztek, kerüljön ide, hadd növelje a "csúnya, agresszív ünnepek" számát

Purim - a megmenekülés ünnepe, egy befolyásos perzsa vezető személyes sértettség miatt megpróbálta kiirtani a zsidókat, nem jött össze, ebben is van harc.

Jom hasoa - Holokauszt megemlékezés - ezt azért ne próbáljuk meg elítélni, hogy ilyen megemlékezés is van.

Tehát az állításod, fiacskám, csúnyán nem állja meg a helyét - mondhatnám hazudsz.

A másik az, hogy igen, ha nagyon akarjuk, akkor van 3 ünnep, ami arról szól, hogy a zsidókat megpróbálták kiírtani, elnyomni, és ez harcok árán nem jött össze - mi is a baj ezek megünnepléséről? Ezekről minden nemzet megemlékezik. Nagyon csúnyát mondok neked: a mi, magyarok 3 állami ünnepéből (márc 15, okt 23, aug. 20), 2 közvetlenül háborúhoz, harchoz kötődik.

Vagy ha nem csak az állami ünnepeket, hanem egyéb megemlékezéseket is nézzük, akkor amikről itthon meg szoktunk emlékezni:

- márc 15: '48as szabadságharc megemlékezése: csak nem háborúztunk, és erről még meg is emlékezünk? Nohát, de agresszívak vagyunk

- okt 23: '56os forradalom: és már megint?

- okt 6: Aradi vértanúk, nem volt ott némi harc is?

- déli harangszó: a minket megtámadó törökök feletti győzelem. Már megint harc.

Valahogy mégse érzem magam vérszomjas állatnak attól, hogy magyarként az ünnepeink közül - csak úgy egyébként, mint bármely más népnek - sok a háborúról szól.

Persze ha a zsidóknak vannak háborúról szóló ünnepeik, az mindjárt más...

2010. máj. 11. 08:58
 19/35 anonim ***** válasza:
52%

"Érdemes elolvasni a Bibliát és a Talmudot teli van aberrációkkal és népirtásokkal."

Én pl. olvastam az Ószövetséget, sőt a Talmudból is részleteket. AZ Ószövetség valóban tele van vérengzéssel - jellemzően a zsidó nép különböző gyilkolászásával.

Alapból úgy néz ki, hogy ott az I. egy "picit" keménykezűbb, mint az Újszövetségben, és a bevált forgatókönyv a következő: zsidók vétkeztek -> jöttek az asszírok, mindenkit lemészároltak, később összeszedték magukat, megint vétkeztek, jöttek a kánanániták, mészárlás, majd perzsák, babilóniaiak, görögök, egyiptomiak, aki csak arra járt, beköszönt, némi kis vérontással - már pedig az egy történelmi átjáróház volt, ahol kismillióan mentek keresztül, és akkoriban még nem dívott a 'make love not war' eszméje.

2010. máj. 11. 09:19
 20/35 anonim ***** válasza:
59%

"Örök életükben kisemmiztük őket, holott sokkal előbb itt voltak mint mi, keresztények."

Nekem német őseim is vannak, hát biztos hogy a zsidók előbb voltak Germániában mint az én őseim, ugye? Sőt, a zsidók őshazája Németország, ugye? Fogyatékos.

"Az őseink végignézték ahogy több ezres tömegeket visznek munkatáborba mondvacsinált okokkal"

Nem öcsém, az én őseim nézték végig (állítólag), nem a tieid! A tieidet vitték! Mert egy kis koszos zsidó vagy!

2010. máj. 11. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!