Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Baszkföldön el lehet lenni...

Baszkföldön el lehet lenni baszktudás nélkül a mindennapokban?

Figyelt kérdés
2017. febr. 27. 00:21
 1/8 anonim ***** válasza:
30%
Biztosan, Magyarország kivételével minden európai országban beszélnek az emberek angolul.
2017. febr. 27. 07:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarország kivételével minden európai országban beszélnek az emberek angolul."

Kivéve ahol nem. Skandináviára, Benelux államokra kb. igaz. De a többire annyiban, hogy ha megkérdezed tud - e angolul, azt válaszolja, hogy igen - közben meg nem nagyon. Mert az, hogy tud pár iskolai mondatot, az nem nyelvtudás. Mert ha az, akkor ilyen alapon én meg tudok oroszul: továris ucsítyelnyica, nyikto nyet otszuvsztujet - tanultam az iskolában a '80 - as években.

Pl. egy átlag franciát nagyon nehéz rávenni arra, hogy a francián kívül más nyelven szólaljon meg.

2017. febr. 27. 09:23
 3/8 Fodor István Ferenc ***** válasza:
100%
Speciel Baszkföldön nem jártam, de a '70-es években Európának nagy részén előfordultam és a nagy SZU kivételével németül mindenhol megértettük egymást. Én is németet tanultam, mert a hatvanas években az volt a fáma, hogy Európában azt mindenki megérti (Osztrák-Magyar Monarchia emléke). Már Lembergben (Lvov) a Szu-ban is emlékeztek a németre.
2017. febr. 28. 20:39
 4/8 jani273 ***** válasza:
50%
Siman el tudsz lenni. Mas is jol elvan evekig nyelvtudas nelkul. Ha meg tudsz elni anelkul hogy a helyiekre lenne szukseged akar egesz eletedben is elvagy a nylevtudas nelkul.
2017. márc. 1. 09:20
 5/8 iharsanyi válasza:
84%
Baszkföld Spanyolország része, tehát a spanyol a hivatalos nyelv, elvileg azt mindenki ismeri
2017. márc. 1. 23:26
 6/8 anonim ***** válasza:
18%
baszkföldön, egy maszkabálon, vigyorog egy baszk amálon.
2017. márc. 3. 06:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én éltem egy évet Baszkföldön. A válasz, hogy el, de spanyoltudás nélkül már kevésbé. A helyieknek is csak egy töredéke beszéli a baszkot, az utcákon többet hallod a spanyolt. Kisebb falvakban előfordulhat, hogy inkább a baszkot preferálják, de városokban nem jellemző.

Ami az angolt illeti, turistaként nyilván elég, de a spanyolokra általában nem jellemző a jó angoltudás (még a fiatal, egyetemet végzett rétegre sem), ezért a mindennapokhoz elengedhetetlen a spanyol ha valaki hosszabb távon él ott.

2017. márc. 24. 14:49
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Baszkföld francia részén meg gyakorlatilag mindenki csak franciául beszél/tud.
2017. márc. 24. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!