Szerintetek megölték Allendét, vagy tényleg önkezével vetett véget az életének?
Valószínűleg agyonlőtték, de mivel Pinochet puccsot hajtott végre a fennálló (tehát jogszerűen megszavazott) rendszer ellen, nagy felháborodást váltott volna ki, ha meg is gyilkolják Allendét. Mindenképpen az volt az egyetlen "szalonképes" út (már ha egy puccs lehet szalonképes), hogy öngyilkosságként tálalták a dolgot.
Pinocetnek és katonáinak egyébként sem nagyon voltak gátlásaik, ha gyilkolgatni volt kedvük, miért éppen Allendével tettek volna kivételt?
De ez csak az én véleményem. Természetesen nem tudom, hiszen nem láttam, nem voltam ott, ide pedig csak a hírek jutnak el, amelyeket már számtalanszor kozmetikáztak útközben, a különböző érdekeknek megfelelően...
1-es. Ilyesmi lehet.
2-es. Volt már ilyen bemesélés.
Szia.
Ezt sajnos senki sem tudja.A Média az esetek 90-százalékában hazudik.Pláne a kommunistáknál divat ez.Sztálin halálát sem jelentették be azonnal.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!