Szerintetek melyik a legjobb ország ezek közül?
Ausztrália, USA (valamelyik állama), Szingapúr, Svájc, törpeállamok (Monaco, Luxemburg, Lichenstein), Írország, Izland, Svédország, Dánia, Finnország, Norvégia, Perzsa-öböl menti gazdag államok (pl. Egyesült Arab Emírségek: Dubai, Abu Dhabi stb.), Hollandia
Szerintetek melyik a legjobb ország politikai, társadalmi, gazdasági helyzetet tekintve? Esetleg más ország?
Japán gazdasága nagyon megroggyant most a rengeteg államadóság miatt, csak pár százalékkal jobb a gazdasága, mint Máltának.
Ami mondjuk Magyarországénál még mindig jóval jobb azért XD
Azért a Japán munkamorált is érdemes megemlíteni. Simán benntartják őket napi 12-16 órában.. Reggel 8tól az utolsó metróig bent vannak, másnap ugyanúgy reggel 8ra legyenek ott. Ha a főnöknek inni támad kedve és hívja az alkalmazottat, szinte kötelező menni. Az emberek többsége egész életében egy helyen dolgozik, így ha nem veszel részt a kollégákkal és a főnökkel a szociális programokban (értsd, legtöbbször mocsokrészegre ivás), akkor könnyen elveszíted a "barátságot" azokkal, akikkel az életed nagyrészét együtt töltöd.
A rengeteg munkaóra ellenére a japán munkaerő eredménye nem ver köröket pl a hollandokére, akik átlagban napi 6-7 órát dolgoznak, hiszen a végletekig kimerültek az emberek, ami a munka rovására megy.
Persze emellett már nem is csoda, hogy családra és egy normális magánéletre alig marad idő, az öngyilkossági ráták az egekben.
De egyébknént igen, rendkívül fejlett ország a technológiát tekintve... csak az emberek nincsenek emberszámba véve:S
Kinek mi, van aki együtt tud ezzel élni. Én tuti nem, nekem marad Hollandia:D
Bár a high-tech dologhoz azért annyit hozzáfűznék, hogy ennek ellenére USA-ból kerül ki minden újabb tech-kütyü, önvezető Tesla stb stb.
Csak az embereknek van egy elképzelésük, hogy Japán a robotika terén szuper fejlett, ami amúgy lehet igaz is, vagy csak a filmek, japán képregények által kialakított kép. Mondjuk nem tudom, annyira nem vagyok otthon benne. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!