Melyik szomszédos országgal vagyunk a legjobb viszonyban?
A kulturáltakkal.
Horvátország és Ausztria.
4-es (12:23-as) valószínűleg nem ebben a világban él :D
Az ötös jól írta az Ausztriával kapcsolatos viszonyt, a fölényes lesajnálást.
A legjobb a viszony Horvátországgal a mai napig, talán velük van a legkevésbé érdekkapcsolatunk.
Szlovéniával kapcsolatban nem tudom milyen a gazdasági kapcsolat, de az utóbbi időben is volt pár magyar verés, szóval az indulatok dúlnak ott is.
Na de a legviccesebb mondata:
"A románokkal nem vagyunk ugyan rosszban, de még mindig túl erőszakosan áll hozzá mind két ország a diplomáciához."
Nem vagyunk rosszban... Sajnos ez nem állja meg a helyét se diplomáciai, se más szempontból, nem tudom hol él a négyes, de nem a Földön, az biztos.
Lényeg a lényeg: Szlovákiával és Romániával még a mai napig sem javult a helyzet köszönhetően a nacionalizmusuknak, amit az összes környező ország kifogásolt már. Hisz a román attitűd miatt már nem is egyszer Oroszország is Mo "pártjára állt". Szlovákiában csitult a helyzet, de nem javult, mivel a szlovák politikusok a magyarellenes kártyát mindig bevetésre készen tartják, az ő részükről nem várható együttműködés a közeljövőben (én testközelből ismerem a szlovák agymosást).
Szerbia: elég vegyes, de különösebb probléma nincs. (Természetesen jónak nem mondható a viszony még mindig, de sokkal jobb mint a szlovák helyzet).
Ukrajna: lol négyeske, nem , nem "érdekes" a viszony. Az sokat elárul hogy ettől jobban nem tudtad megfogalmazni. Olyan mintha kisorsoltál volna néhány jelzőt és néhány országnevet egy kalapból és az egész kommentedet összeömlesztetted volna találomra egy másik világból. Szóval: Ukrajnával nem rossz a viszony alapvetően, sőt van esély rá hogy egyre közelebbi kapcsolatban legyen Mo-val (amúgy ez mindkét országnak megérné), de a kárpátaljai (és politikai) viszonyok miatt ez jelenleg nem áll fenn. Pedig jó esély lenne rá, de a (politikai felbujtástól vezérelt) ukrán nacionalistáktól kezdve még pár más dolog is akadályozza ezt.
Ha felállíthatnék egy sorrendet így nézne ki:
(legjobb kapcsolattól a legrosszabbig)
1. Horvátország
2. Ausztria
3. Szlovénia
4. Szerbia
5. Ukrajna
6. Szlovákia
7. Románia
Habár szerintem a szerbek egyre jobb kapcsolatban vannak a magyarokkal, egyedül a két utolsó országgal nem vagyunk jóba szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!