A szomszédos országokban vannak magyar rendőrök?
(Szlovákia, Románia, Szerbia, esetleg Ukrajna)
Figyelt kérdés
Még ha nem is tudnak magyarul és a nevük sem magyar, de annak tartják magukat.Lehetnek ilyenek?Találkozott már valaki magyar származású rendőrrel?
(Én egyszer a tv-ben láttam, egy Norbert Horvath nevű ember nyilatkozott, és egyenruhás volt, talán valami határőr féle, de nem a rendőrséghez tartozott)
Vannak, bár nem sokan. Romániában például félnek magyar emberek kezébe adni ekkora "hatalmat", minthogy szlovákiában.
2013. júl. 11. 23:46
2/14 anonim válasza:
Erdélyben rengetegen. Székelyudvarhelyen csak magyarok vannak egy két kivétellel. De úgy szinte az egész székelységben (egész kovászna és hargita megyében)
2013. júl. 11. 23:47
3/14 Salamon Bálint válasza:
Magyar rendőr csak turista szezonban van külföldön, de csak a helyi rendőrökkel együtt, ahogy német renfőrök is járőröznek a Balaton partján.
Azonban ha a kérdező azt szeretné megtudni, hogy magyar származású rendőrök vannak-e, akkor igen a válasz. Sőt, távolabbi országokban is vannak magyar származású rendőrök, sőt katonák is.
2013. júl. 12. 00:07
4/14 anonim válasza:
Vannak, de kevesen, mert a helyi kissebbségi lakosság fajtája elleni besugónak, bedolgozónak tartja őket. Emiatt lenézi és nem is bízik bennük. Ilyen (kissebbségi) helyen egyszerűen szégyen rendőrnek menni.
2013. júl. 12. 00:35
5/14 Meeszaaros válasza:
A megszálló hatalmak sosem mertek magyarokat bizalmi pozíciókba juttatni. Ezt a "szép" hagyományt a mai napig űzik, bár most már nem a területek visszatérésétől való félelmükben, hanem inkább nettó idegengyűlöletből. Székelyföldön most is rengeteg település van, ahol mindenki magyar, kivéve a rendőr.
2013. júl. 12. 17:47
6/14 anonim válasza:
Szovátán biztos vannak. Ott voltam és ott mondták a helyiek, mivel csak 2-3 román van a településen.
2013. júl. 12. 17:47
7/14 anonim válasza:
Honnan szedtek ennyi hülyeséget és miért válaszoltok olyan kérdésre, amiről semmit nem tudtok. Én Szlovákiában élek. Nagyon sok szlovák állampolgárságú, de magyar nemzetiségű rendőrt ismerek. És egész a legmagasabb szintekig is eljutnak. Nem csak magyarnak tartják magukat, de tökéletesen beszélik is az anyanyelvüket. Nem jellemző nálunk, hogy nemzetiség alapján szelektálnának a munkahelyek, sőt néha kifejezetten előny a magyar nyelv ismerete.
2013. júl. 16. 13:53
8/14 anonim válasza:
Utolsó, ez valóban igaz, hogy bárhol is előnyt jelent a magyar nyelv ismerete Szlovákiában? :-)
Engem az utóbbi időben kezdett el érdekelni a szlovákiai magyarság helyzete, szóval a kérdésem teljesen komoly!
Évente járunk a Tátrába és környékére, találkoztunk már magyarul tudó pincérrel, idegenvezetővel, ajándéktárgy-árussal. Az idegenforgalomban mindenképp előny a magyar nyelv, hisz elég sok magyar turista jön hozzánk nyaralni. De szerintem sok más helyen is előny. A déli magyarok lakta részen, minden hivatalban dolgoznak magyarok.
2013. júl. 17. 13:21
10/14 anonim válasza:
Kárpátalján van, nem is kevés, de nemszivesen szólalnak meg magyarul.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!