A régen lesajnált, posztszovjet, Balti Észtországra már irigykedhetünk?
Egy igazi, modern, európai ország lett.
https://www.youtube.com/watch?v=-txcEUryoog
PISA teszten legjobbak lettek Európában.
Gazdasági mutatói a V4-es országokét veri.
Lenne mit tanulni Orbánéknak tőlük.
"menmóriám, és ismerem a számokat. Rólad az utóbbiak biztosan nem mondhatók el."
Igen, 4 oldal óta bizonyítod, hogy mennyire "ismered" a számokat.
Először fele annyi GDP növekedést kamuzol Észtországnak, majd dupla annyi nominális GDP-t Magyarországnak.
Jobb vagy mint a kormánypropaganda, komolyan.
Ha jövőre 5% lesz a GDP növekedés, imádkozz, hogy 10 évig annyi is maradjon, akkor a 12 ezer dolláros 1 főre jutó GDP-nk beéri a Szlovákok 16 ezresét. Bár nem sok esélyt látok rá, hogy ők 10 évig stagnálni fognak.
Bár nem sok esélyt látok rá, hogy ők 10 évig stagnálni fognak.
Látod, érted te a lényeget. Hogyan is történhetett, hogy lehagytak a szlovákok. És nem űgy, hogy ők brutál gyorsan fejlődtek, hanem úgy, hogy a feriék elintézték, hogy cirka 4 évig stagnáljunk, miután csinltak 2 oylan évet, ahol zsugorodott a gazdaság.
Találtam egy táblázatot, jól ltszik, az egyfőre jutó gdpn is hogy mig az első mszp kormány (horn) 4 év alatt 300 euro növekedést csinált, az első Orbán kormány 1300(!) eurót. Amegyónak meg a ferinek pusztán rá kellett ülnie a fejlődésre, és még azt is elku.táK. Az orbán kormány után 3-4 évig még nőtt a gazdaság, majd gyakorlatilag az évi 100 euros büvéléssel stagnált, 2008 ban meg 700(!al csökkent)és 1013 ig stagnált. Azóta évi 400 dollárral nő.
És nyomhatod, hogy hazudtam, meg igy meg ugy, noha 3 szor elmondtam,és elismertem, hogy korábbi számokat néztem (el) Lehet hogy jobb vagyok mint a kormánypropaganda, mert ők ezt nem ismernék el. De hogy te suttyó vagy, az tuti.
Tulajdonképppen egyébként érdeketelen, amit irok, mert azt, hogy a gazdaság jó úton halad, tulajdonképpen a legtöbb közgazdász elismeri. És ahogy többször elmondtam, a bőrömön tapasztaltam amit a feriék csináltak. )egyébként ezen táblázatban a lengyelek nem jobbak nálunk, a szlovákok pedig az első mszp (horn) kormány alatt hagytak le minket, csak mondom...
Te a múltban élsz, vagy esetleg Feribe szerelmes vagy? Hányszor mondjam még el, hogy Orbánék 7 ÉVE KORMÁNYOZNAK MÁR!!!!!!!!
Nézd meg milyen csodás gazdasági fejlődést produkálunk a v4-ekkel szemben 2010 óta, Lengyelek is beelőztek!!!!!!
Elemezheted még Gyurcsány 10 évvel ezelőtti gazdaságpolitikáját pár száz hozzászólás erejéig, csak már rohadtul nincs semmi köze a mához, nem indok arra, hogy szar kormányunk legyen.
Esetleg írhatsz felőlem Kádár vagy Mátyás király politikájáról is, indokolhatod Magyarország jelenét azzal is, saját fogyatékosságod bizonyítod vele.
Attól nem beszélve, hogy láthatod 2000 környékén globálisan volt egy meredek emelkedés MINDEN ORSZÁGBAN, ami nem a kormányoknak köszönhető, hanem az EU éledezésének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!