Győzhet még Hillary? Azt olvastam az elektoroknak nem muszáj Trumpra szavazniuk decemberben
A közvetett elnökválasztás jellegzetessége, hogy az országos szavazás még nem jelenti automatikusan egy jelölt megválasztását. Formális értelemben ugyanis egy négyévente ülésező testület, az elektori kollégium dönt az elnök és alelnök személyéről. Az elektori kollégium – jellemzően decemberi – szavazása után a szintén frissen megválasztott Kongresszusnak kell január elején igazolnia az eredményt. Ezt követően már csak az eskütétel van hátra, melyet jellemzően Washingtonban, a Kongresszusnak helyt adó Capitolium dombon tartanak meg január 20-án, pontban délben.
Viszont ettől függetlenül teljesen elképzelhetetlen hogy Trump elektorjai ne szavaznák meg őt.
# 10/12 Időpont ma 20:37
Én ne személyeskedjek, miután közölted, hogy nekem az asszony melleti estémen is fideszen jár az eszem?
Csak azt a kommented törölték.
(Mondjuk az enyémet is töröltette a sok okos, pedig szerintem egészen remek példát hoztam :-))
Szerintem nem.
És azok az "aktivisták" még Trumpné megerőszakolására is biztatnak.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!