Apa szeptember végén halt meg októberben intéztem el az árvaságit, az ügyintéző elmondása szerint már decemberben kapok pénzt, de még nem kaptam meg a határozatot. Így határozat nélkül megkapom decemberben a pénzt vagy majd csak januárban?
Általában hónap negyedikén-ötödikén szoktak utalni.
Attól, hogy határozatot nem kaptál kézhez, utalhatnak pénzt.
De nekem nagyon soknak tűnik, hogy nem kaptál október óta határozatot!
Ha mondjuk kipostázták, de a postás nem talált meg, "ismeretlen ok miatt nem jutott el a címzetthez", akár meg is szüntethetik az egészet.
Érdemes utánajárni, utánakérdezni, ennyit megér bemenni!
De nem kell a legrosszabbra gondolni mindig. Bár, érdemes felkészülni rá... kritikám van a mai ügyintézők nagy részével kapcsolatban (persze tisztelet a kivételeknek!).
Kicsit kevésnek tűnik.
A legkisebb összege az árvaellátásnak 24.250 Ft...
De az alapján számolják ki az összeget, hogy Apud mekkora nyugdíjt kapott/kapott volna, ha nyugdíjas lett volna.
Ez az összeg 40.000 Ft? Lehet tudni? Szvsz. ezt vették alapul.
Biztos a 60%-os szabály vonatkozik Rád? (mindkét szülő halott, vagy az életben maradó megváltozott munkaképességű).
Az elhunyt nyugdíja 30%-át lehet megállapítani alapesetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!