Miért van, hogy az amerikai "liberális értelmiség" folyamatosan rasszizmusról szónokol a mexikóiak és más latinok érdekében, de Trump választása esetén mégis Kanadába akarnak költözni és nem Mexikóba, pártfogoltjaikhoz?
"Mit akarhat még?"
Akarhatna orvos lenni, tanár, mérnök, informatikus. Nem havi 50-ér, hanem 500-ér. Nem az ő hibájuk, hogy nem látnak a telepen túlra. Nem vagyok a téma szakembere, nem tudom a megoldást, de hogy a gyerekeknél kellene kezdeni, az biztos. Pl egy olyan ösztöndíj programmal, ami jelentősen támogatja a cigány családot addig, amíg tanul a gyerek. Én általános iskolában dolgozom olyan vidéken, ahol kevés cigány él. De nekünk is volt kiváló képességű gyerekünk, tisztességes, normális, de nagyon szegény, putriban élő családból. Ő azért ment szakmunkásképzőbe hiányszakmát tanulni, mert addig is kiemelt ösztöndíjat kapott, amíg tanult és 3 év múlva munkába állhatott. Nem volt idő kivárni, míg esetleg lediplomázik. Pedig bőven képes lett volna rá.
"Miért ne gondolná komojan. Mert ha valaki a kissebbséggel be akarja tartatni az alapvető törvényeket az szerintetek náci rasszista fajgyűlölő."
Esetleg nem ártana, ha újra elolvasnád. A törvények betartását én indítványoztam.
"Amúgy szerintem ez a legrosszabb és legembertelenebb megoldás, hogy kiemelsz valakit egy időre és más környezethez szoktatod, aztán visszateszed oda, ahonnan jött. Így ezzel le is rázod magadról a segítségnyújtás bármely formáját. Az éhezőnek se adjunk ma enni mert holnap úgyis éhes lesz újra. Nálatok a tolerancia a befogadás addig tart míg jó messze van tőletek a probléma és elég pár jól csengő mondatot leírni itt a gyakorin aztán részetekről le is van tudva a dolog."
Ha szerinted ez vagyok, akkor elmagyaráznád mivel jobb egyetlen egy emberen vagy családon segíteni, mint egy egész közösségen?
Háborús menekültek befogadásáról van szó, nem a migránsokéról.
Igen, nyilván jó lenne mindenkit befogadni, de a liberális országok vezetőinek van annyi realitásérzéke, hogy ez nem fog menni.
Az, ha valaki a háborús menekültek ellen kerítést épít kicsit visszatetsző, szerintem. Főleg úgy, hogy csak átutaznak itt. Senki nem akar Orbániában élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!