Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nem abszurd, hogy Ausztriában...

Nem abszurd, hogy Ausztriában kevesebbe kerül a felsőoktatás, mint Magyarországon és emellett sokkal minőségibb is?

Figyelt kérdés

Az unokatestvérem Bécsben tanul, mellette dolgozik is.

A tandíj durván 400 euró félévente.És minden felsőoktatási intézményben ennyi egységesen.

Kivéve, a magánintézményekben.

Nálunk, már a vidéki egyetemek is többe kerülnek.Például, amire én járok 180 ezer/félév a fizetős.

Budapesten meg 300e/félév is előfordul.

De, a pénz mellett, minőségibb is az oktatás,meg felszereltebbek az intézmények.

Nálunk például, mindig ellopják az egereket a könyvtári gépektől.

2016. okt. 15. 13:53
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
20: Ez aztán a kikezdhetetlen érvelés!
2016. okt. 18. 00:51
 22/24 anonim ***** válasza:
00:51 :D nyilván a bemondóra is haragszik, amikor rossz időt jósol, pedig ő napsütést szeretne holnapra...mik vannak, chö!!!
2016. okt. 18. 01:03
 23/24 anonim ***** válasza:
Mit tanul? Én kint élek 9 éve, itt végeztem egyetemet is. Félévente talán 30 euró, és szinte minden szakon ennyi. Kamu illat? :D
2016. okt. 18. 21:56
 24/24 anonim ***** válasza:

Én Budapesten tanulok, (igaz mellette nem dolgozok, nincs is szökségem rá.)

A tandíj 0 Ft. Ehhez azt kellett aláírnom, hogy itthon fogok dolgozni 3,5 évet 20 éven belül, vagy HA ezt nem teszem meg, akkor a 20 év lejártával visszafizetem a tandíjat (ugyanannyit, mintha félévente fizettem volna be, nem többet). És ebbe a 3,5 évbe mellesleg beleszámít az álláskeresés, sőt, a GYES is.

Bécsben mint kereset nélküli egyetemista kell befizetned félévente 400 eurót (nyilván vagy a szüleid fogják, vagy dolgoznod kell). Nekem sem a szüleimnek nem kell fizetnie, sem dolgoznom nem kell, és ha esetleg ki is akarnék menni az egyetem elvégzését követő húsz évre külföldre, akkor is csak akkor kell majd visszafizetnem (akár ugyanígy félévente részletekben, ha nem vagyok képes eleve gondolkozni, és összegyűjteni), amikorra remélhetőleg össze is tudok gyűjteni ennyit, nem pályakezdő éveimben...

Annyira azért nem borzasztó a helyzet szerintem, és a hallgatói szerződést meg nem nevezném annyira hű de kemény követelményeknek.

Az oktatás minőségéről és felszereltségéről nem tudok ilyen átfogóan nyilatkozni, mert nem ismerem a "hűde bécsi" egyetemeket sem, és ilyen egérlopós helyeket sem. Nálunk nem lopják, és fel van szerelve az egyetem.

2016. okt. 21. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!