Az EU megalakulása előtt volt olyan, hogy hetven éven át ne lett volna háború Európában?
Valoban voltak haboruk Europaban az elmult 70 evben.
A NATO es az EU megalakulasa ota azonban a TAGORSZAGOK kozotti a haboruk szama elenyeszo az ezen szovetsegek megalakulasa elottihez kepest.
"Ne játszd a hülyét! Európàban az únió megalakulàsa óta nincs háború!"
Hát nemtom ecsém. Én 92. -be csempésztem benzint Szerbiába, de akkor még nagyon is gyilkolták egymást. Mért érte meg csempészni? Az ENSZ embargó miatt, amivel köztudottan csak békés országokat sújtanak. Hahaha..
" 2-es! Ne játszd a hülyét! Európàban az únió megalakulàsa óta nincs háború!"
Ahogy elnézem neked nem kell játszani....
Csakhogy az EU és Európa nem egymással cserélhető fogalom.
Ahogyan pedig mondtam, ez a NATO miatt van így. Ami szervezet pedig megint csak nem áthúzható az EU-ra hézagmentesen.
Miről beszélsz?
Ennyire librált fogyatékos vagy?
Most is van háború Európában.
Konkrétosítsuk. "Európa" a nyugatcentrikus önkép szerint Nagy-Britannia, Franciaország és Németország. Nos, az valóban igaz, hogy erre kivetítve hetven éve nem ölte egymást az utóbbi kettő ország, mint tette azt korábban minden emberöltőben egyszer. Ha ezt értik arrafelé európai békének.
Ami jellemző, hiszen az első világháború frontjait is hasonló arányban tárgyalják. A legkevésbé eseménydús nyugati frontra.
Egyszer megvettem egy BBC magazint csak a három órás DVD mellékletéért.
Nem személyes sértettségként, hanem mint figyelemfelhívó tényt mondom, hogy a három óra eltelt úgy, hogy _végig_ nem hangzott el benne az, hogy "Osztrák-Magyar Monarchia", csak az utolsó sorokban, a béketárgyalások taglalásakor. Pedig volt olyan időszak, hogy egyidőben négy fronton folytatott hadműveletet.
Ahogy mondtam, ez nem azért zavar, mert "miért nem említenek meg minket", hanem mert ebben való érintettségem okán _látom_, mennyi mindent kihagynak említés nélkül, és emiatt nem tudhatom, hány és mennyi olyan ismeretet hagynak ki, amit nem tudok most - más frontokat illetően. Az arab mozgalmakat, vagy az Oszmán Birodalom háborús szereplését kapásból kihagyták. És ezeknek bepótlása lett volna a célom a DVD-vel. Mint ismeretterjesztő, feltételeztem, hogy nem csak az egyébként is már minden ásónyomában ezerszer átvett francia-német árokról fognak órákat beszélni.
Akkor mit tudok meg ebből a korábbi munkái alapján nagy szakmai ismertséget szerzett BBC magazinból?
Ez is olyan, mint a CNN. El"tömegtermékesedett".
Úgyhogy egy Rubiconból sokkal összetettebb, valóban egyetemi professzorok által szerkeztett ismereteket tudok megszerezni, és ez többminden másra is igaz, ami nem a világról mindenhonnan a magazinhoz bedolgozó írókra alapoz, és nem a világpiacra terít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!