Véleményetek szerint melyik állam az igazi "mintaállam"? Miért?
Figyelt kérdés
Szeintem Svájc:
Az államformája köztársaság, IGAZI ( félig-közvetlen ) demokrácia működik, erős és stabil gazdaságilag, stabil és tisztességes politikailag, figyelembe vannak véve az emberek, független és békés ország.
2016. júl. 18. 10:22
21/30 anonim válasza:
Mind a kettőtöknek jogos az érvelése ,hisz Észak-Korea nem egy full okés állam...de mindenkinek joga van a szabad vélemény nyilvánításhoz (persze bizonyos keretek között). Arról nem is beszélve ,hogy az ,hogy én -még ha szarkazmusból is- azt írtam ,hogy "szerintem" Észak-Korea a "mintaállam" azt csak szarkazmusból írtam. Szerintem az ,hogy ezt írtam nem olyan eget rengető. Arról nem is beszélve ,hogy egy konkrét elfogadott (persze vannak kivétel országok) szuverén,államról beszélünk. Az ,hogy milyen ott a szabadság és az állam berendezkedés az már más téma. De szerintem nincs "mintaállam" ,hanem "mintakép" van. De megint csak ismételni tudom önmagamat ,hogy én csak szarkazmusból írtam és szerintem nincs ebbe semmi borzasztó ,hisz egy konkrét,szuverenitást tekintve -átlagba- elfogadott államról beszélünk.
22/30 anonim válasza:
Ui.: "hisz Észak-Korea nem egy full okés állam"
Sőt! Egyáltalán nem okés állam. De valaki meg Szaúd-Arábiát írta szarkazmus nélkül ,szóval...
23/30 anonim válasza:
És Szaúd-Arábiával mi a gond? Szerintem is jó hely.
24/30 anonim válasza:
Egyébként inkább egyéni nézőpont kérdése, ki melyik államot tartja követendő példaképnek.
25/30 anonim válasza:
Szerintem nincs olyan,hogy "mintaállam",de a legközelebb talán Svájc és Kanada áll hozzá.
26/30 anonim válasza:
23-as: A tájat tekintve valóban gyönyörű. Szép sivatagaik és gyönyörű állataik vannak. De jogokat tekintve... :P
24-es: Teljesen egyet értek.
27/30 anonim válasza:
"23-as: A tájat tekintve valóban gyönyörű. Szép sivatagaik és gyönyörű állataik vannak. De jogokat tekintve... :P" mert mi itt aztán nagyon sokra mentünk az európai emberi jogainkkal, ahol érdekes módon mindig a másokat megkárosító egyedeknek van mindenhez joga (kötelessége az persze nincs), aki meg normálisan akar élni, jólérezve magát folyamatosan korlátozva van mindenféle felesleges, idejétmúlt, hülye törvénnyel.
28/30 anonim válasza:
Megerőszakolták egy gyereket? - a farkad vágják le. Illegálisan lépted át a határt? - ha nem állsz meg a hatóság felszólítására, lőjenek le. Bűnöző vagy? - mutassák a fényképedet minden TV csatornán, névvel együtt, nem ám kikockázva, hogy tudja meg mindenki milyen szar ember vagy. Kb. itt kezdődne egy ideális állam.
29/30 anonim válasza:
Részint értem mit akarsz mondani! De lásd be ,egy szaúdi-féle berendezgetésű milliárdnyival lenne rosszabb.
30/30 anonim válasza:
Hollandia, Svédország.
Európán kívül Thaiföldet mondanám, ha nem volna olyan csóró ország. Na meg a kis csendes-óceáni szigetállamok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!