Jobboldaliként kit támogattok az ukrán krízisben?
Ukrán részről ott van a Jobb Szektor, akik ugye egyértelműen jobboldaliak, viszont látszólag hamis fél zsoldosai.. Az EU párti Liberális kormány, a Soros Gyuri állttal pénzelt forradalom mellett harcolni, csak mert nemzeti gyűlölet feszül közöttük és az oroszok között.
Ellenben az orosz fél ugye sokkal konzervatívabb a nyugattal szemben, ugyanakkor ott motoszkál az a kellemetlen "kommunista töredék" ami mozgatója a felkelésnek.. Lenin szobrok, Sztálin portrék, anti-fasizmus, és e mellett paradox mód Ortodox ikonok..
Jobboldaliak, hogyan ítélitek meg a helyzetet?
Az én véleményem az, hogy Oroszország krími beavatkozása, a terület elszakítása és annektálása nem volt jogszerű, de megértem, hogy az orosz vezetés miért határozott úgy, hogy ezt meglépi.
Az EU-nak szerintem nem kellene belefolyni a két ország területi vitájába, ellenzem a félsziget elleni embargót.
A vitát hagyni kellene az EU-nak, hogy a két ország kétoldalúan rendezze egymás között, hasonlóan, mint például az orosz-japán, brit-spanyol, spanyol-marokkói, Franciaország-Comore... területi viták esetében.
A kelet-ukrajnai helyzet kapcsán szerintem a helyi lakosság nagyobb önrendelkezés iránti igénye érthető és jogos volt, de a fegyveres felkelés, szeparatizmus nem jó opció, a polgárháború nagy kárt okozott a régióban és Oroszország intervenciója a háborúba nem elfogadható, tiszteletben kell tartani Ukrajna szuverenitását. A helyzetet szerintem tárgyalásokkal politikai kompromisszumokkal kellene rendezni. A Donyecki és Luhanszki Népköztársaságnak le kell mondania a függetlenségről, vissza kell térniük Ukrajnához, Kijevnek viszont alkotmánymódosítást kell végrehajtani és biztosítani kell a politikai, gazdasági autonómiát a Donyec-medence, Kelet-Ukrajna számára.
Nekem egyik fél sem tetszik.
Egy független, demokratikus Ukrajna kéne, de egyszerűen az ukrán nép túl primitív ehhez és a dolgot tetézi, hogy az oroszok sem hagyják őket.
Egyik felet sem.
Szerintem, Ukrajna legyen egy semleges állam, részesüljön mindkét fél szabadkereskedelmi megállapodásában.
Azt támogatnám aki nem karja elpusztítani és vágóhídra hajtani az ottani Magyarokat!
Vagyis tulajdonképpen egyik felet sem!
A "Jobb szektor" pont nem akar semmi autonómiát adni az ottaniaknak!
Vannak még ott post kommunisták őket sem igazán támogatnám.
Meg az orosz párti leszakadók az "új" leszakadt államokban/részekben.
De ha Oroszország rábólint Kárpátalja visszacsatolására egy esetleges Ukrán felbomláskor, akkor az utóbbiakat támogatnám!
A teljes felbomlásra jó esély van, mert nagy Lengyel területek, és egyéb pl Moldáv, Román területek is vannak még ott!
Szerintem a magyarok is profitálnának abból, ha Ukrajna szétesne a fenébe.. éppen ezért én a szeparatistákat és az oroszokat támogatom.
Az pedig, hogy az oroszok lecsatolták a Krím félszigetet... hát nem kellett volna forradalmat csinálni..
"De ha Oroszország rábólint Kárpátalja visszacsatolására"
A Szovjetunió felajánlotta, hogy visszaadja nekünk Kárpátalját még a 90-es évek elején, amit az Antall-kormány elutasított.
4# Ha mar zsidozol tudhatnad hogy Moszkvaban legalabb annyi zsido van mint Brusszelben. Csak ok bolsevikok nem liberalisok. Bizony a szeretett vezer Putyinka is Izrael egyik legnagyobb puszipajtasa:
A Jobb Szektornak pedig koze nincs a zsidokhoz, ok egyszerre kuzdenek a jelenlegi kijevi kormanyzat es a bolsevik Sztalin kepet lengeto szeparatistak ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!