Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ugye kemény lesz az EU az...

Ugye kemény lesz az EU az Egyesült Királysággal?

Figyelt kérdés

Én szívből remélem, hogy az EU nagyon határozottan fog fellépni az Egyesült Királysággal szemben.

Döntöttek, ezt tiszteletben kell tartani (szerintem nincs szükség ismételt népszavazásra, aki akart, el tudott menni most is), viszont viseljék a következményeit.

Véleményem szerint igenis érezzék csak meg, hogy mit jelent EU-tagnak lenni, és mivel jár elveszteni az EU nyújtotta előnyöket.

Bár nagyon tartok tőle, hogy Brüsszel be fog csicskulni, és mindenféle engedményeket tesznek a briteknek. Ez viszont szerintem az EU abszolút végét jelentené, mert így minden tagállam azt látná, hogy az Unió semmi pluszt nem jelent.

2016. jún. 25. 20:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Merkel még nem igazán tudja hogy melyik kezébe harapjon. Juncker és Hollande uszítanak hogy meg kell tanítani az angolokat kesztyűbe dudálni, de ennél sokkal összetettebb a helyzet, a németeknek sok veszítenivalójuk van főleg az üzleti kapcsolatok terén (lásd franfurti tőzsdeindex pénteki beszakadása). Ráadásul nagyon is szüksége lenne az EU-nak a brit befizetésekre a következő években, amit csak úgy lehet fenntartani ha tisztességes társulási szerződés vagy szabadkereskedelmi megállapodás születne.
2016. jún. 26. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!