Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Kit érdekel a Krím-félsziget?

Kit érdekel a Krím-félsziget?

Figyelt kérdés
Eleve orosz lakta többségű, így egyértelmű, hogy kihez csatlakozik, az meg már tényleg csak hab a tortán, hogy Oroszországban a gazdaság még a szankciók ellenére is erősebb, mint Ukrajnában, és az életszínvonal is magasabb. Lehet hisztizni, hogy az "de jure Ukrajna", a kutyát nem érdekli, ha de facto meg Oroszország.

2016. ápr. 7. 22:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Az, hogy Putyin szétverte a bábukat meg ilyenek, hát pont arról beszél minden szakértő, hogy az egész konfliktusból Oroszország és Putyin jött ki jól! :D Destabilizálja Ukrajnát, megszerzi, ami kell neki, és kész."

Félreérted a helyzetet! Oroszország borzalmasan jött ki -még ki sem jött- az ukrán válságból! Te tényleg beveszed ezt a mesét, hogy oroszország jól jött ki ebből a válságból? Ez kb. olyan mint amikor egyes elemzők azzal érvelnek, hogy az USA jól jött ki a kaubai válságból! Ja alérték, hogy ne legyenek szovjet rakéták a szájukban, cserébe egy kommunista, szovjetbarát háború esetén potenciálisan hídfőként használható országot kellett megtűrniük 62 után. Marha nagy győzelem! Ez kármentés, Puytin ugyanezt csinálta, csinálja Ukrajna kapcsán.

Nem ártana felfognod, hogy Kirgizisztán után, Ukrajna volt Oroszország legközelebbi és legnagyobb szövetségese -rosszindulatúak szerint kvázi bábállama, ne menjünk bele-, na most ezt a bábállamot Putyin a hibás döntéseivel elvesztette! Nem szimplán csak hagyta elmenni, hanem elüldözte valósággal. Huss, oda a legnyugatibb csatlós több mint negyven milliós lakossággal. Mi most az a siker, hogy elfoglaták a Kírmet? Gondolj már egy picit orosz fejjel -ha már annyira szereted őket-, hogy jobb nekik, ha van egy hozzájuk hű baráti Ukrajna, vagy ha van egy velük ellenséges acsarkodó, lassan nyíltan oroszgyűlölő Ukraja, de cserébe megvan a Krím? Aki ezt be akarja állítani sikrnek, annak azért adnéjk egy beutalót egy pszichiátriára.

2016. ápr. 9. 20:20
 22/26 anonim ***** válasza:

" hogy Kirgizisztán után,"

Helyett Kazahsztánra gondoltam- monjuk, hogy akkor miért nem azt írtam nem tudom :-D

2016. ápr. 9. 20:22
 23/26 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok oroszbarát, hanem te vagy oroszellenes, de ebbe ne menjünk bele. Most bocsi, de te miről beszélsz? :D Ukrajnát elüldözte? :D Hát már Obama sem tagadja, hogy amerikai titkosszolgálati segítséggel kezdődtek a "tüntetések" Ukrajnában...nyilvánvalóan egy ilyen helyzetben persze, hogy elveszíti Ukrajna egy részét, de most mondok neked valamit: ismered azt a kifejezést, hogy ütközőállam? Na, nézz utána, és ráfogsz jönni, hogy miért a Krímmel, Donyeckkel, Luhanszkkal miért "elégedik" meg Oroszország. Ott egy tehetetlen Ukrajna, akit azzal kábítanak, hogy majd EU-tag lesz (:D) és azzal, hogy NATO-tag is lesz (:DD). Az egész buliból pont, hogy Ukrajna jött ki a legrosszabbul. Én annak adnék beutalót, aki ezt nem látja. :D Fogadjunk, hogy te el is hiszed, hogy akár EU, akár NATO-tag lehet Ukrajna.
2016. ápr. 10. 13:19
 24/26 anonim ***** válasza:

Na én most nm tudom,hogy te mit érzel.De annyit mondhatok,hogy a nagyhatalmaknak is fontos a jó diplomáciai viszony,mivel a nagyhatalmak a történelem során is szét tudtak esni(lásd Oszmán Birodalom,Arab Birodalom).Oroszországnak nem érdeke Luhanszk és Donyeck fogd már fel.Egy Nemzetközi Szerződést vett semmibe,ami súlyos következményekkel jár még most is neki.Valószínű hogy USA keze is benne van a dologban.De csak 2015-ig importáltak fegyvereket Ukrajnában,csak is addig segítettek,amíg nagy szankciók létre nem jöttek Oroszország ellen.

Az előtted szólók jól mondták,amit mondták és meg nem fogom elmondani még egyszer,ha te nem tudod felfogni a dolgok menetét.

2016. jún. 29. 15:59
 25/26 anonim válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=QoZOrQE1wMs

tényleg választási csalás volt? látszik az emberek reakcióján :)

2016. okt. 10. 22:08
 26/26 anonim ***** válasza:
Pl.Putyint. és az ukrajnai orosz kissebbséget határozottan érdekli.
2018. aug. 24. 00:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!