Sokan miért szidják annyira Oroszországot és támogatják a Nyugatot?
Nem értem,hogy sokan mit birnak annyira a nyugatban.
Nincs semmiféle nemzeti identitásuk,elkötelezettségük a hagyományuk iránt.
Nyugaton el akarják tüntetni a nemzetállamokat és a liberalizmust ráerőltetni másokra.
Nyugaton többrenézik a homoszexuálisokat ,mint akik nem azok.
Továbbá nyugaton van egy úgynevezett materileista,extrém liberális világkép amit rá akarnak erőltetni másokra is.Ezzel szemben Oroszországban az elsődleges a család és a nemzet és az oroszok.
Véleményem szerint az oroszok sokkal jobban őrzik a kultúrájukat,nemzeti identitásukat,mint a nyugat.
Igen minden bizonnyal jót tesznek az országnak láthatjuk Németország példáját :)
Azért is csökkent az egekbe Merkel támogatottsága.A német média meg elhallgat rengeteg bűncselekményt,mert az politikailag inkorrekt a szólás szabadságról meg órákat zengenek....
Ezt Nográdi Gyögy biztonságpolitikai szakértő is megerősíti a videón:1:40-től
https://www.youtube.com/watch?v=2Ok-cSbaJl0
3:50-től meg azt,hogy szinte minden Észak-Rajnai országban van No-Go Zone,ahová német ember be nem teheti a lábát...
Erről érdekes módon nagy a csend...
Svédországban is volt hasonló eset egyébként:
Lengyelország demokráciájáért aggódnak most érdekes módon,ahelyett,hogy a saját nőiket védenék meg...no comment
Természetesen ilyenkor jön a rasszistázás,fasisztázás.... :)
'Mellesleg én azért vagyok oroszpárti, mert szerintem a 80-as évek Magyarországa jobb volt, mint a mai és azt remélem, hogy az oroszokkal szövetkezve az a világ térne vissza.'
Mi van azzal, aki nem így látja? Azt pedig végképp nem értem, mi alapján reménykedsz abban, hogy az a világ visszatér. Előre kéne tekinteni és nem a múltba révedni.
" német média meg elhallgat rengeteg bűncselekményt,mert az politikailag inkorrekt a szólás szabadságról meg órákat zengenek.... "
Érdekes módon hol voltak így az emberek felháborodva, mikor az HÖK és a szervezetők a magyar gólyatáboros megerőszakolásokat tusolták el?
Az miért nem számított ennyire? Csak azért, mert nem migránsok tették?
Én személy szerint nem szidom Oroszországot, de ugyanakkor nem is szimpatizálok vele. A Nyugatot azért támogatom, mert a modern világban mindent gazdasági faktorok szabnak meg. Habár a Nyugat-Európai országok egyfajta recesszióban vannak, a gazdaságuk mégis stabilabb, mint az oroszoké. Ez annak köszönhető, hogy az orosz gazdaság abszolút nem diverzifikált, túlságosan az energiahordozó exportra épít, ami egy közismerten instabil piac (ahogy azt mostanában láthatjuk is). Tehát az oroszokra nem érdemes fogadni, mert a Nyugati gazdaság erősebb.
Továbbá, én személy szerint nem látok semmi problémát a "materileista,extrém liberális világképpel", amíg az ésszerű keretek között marad. Értem ezalatt azt, hogy én teljes mellszélességgel támogatom a melegházasságot és az állam hermetikus leválasztását az egyházaktól, de például az ún. Social Justice Warrioröket meg a radikális feministákat ki nem állhatom.
Végezetül álljon bizonyítékként egy történelmi példa. A Római Birodalom alapvetően egy rendkívül liberális társadalom volt (legalábbis a korábbi és későbbi civilizációkhoz hasonlítva), és pont ezért voltak olyan erősek. Megtűrtek mindenféle hitet, nem foglalkoztak azzal, hogy Gnaeus úr rabszolgalányt vagy fiút dugott szórakozásból stb. Ugyanakkor ezt a liberalizmust kombinálták egyfajta kíméletlenséggel, ami azt jelentette, hogy nem haboztak brutális eszközökhöz nyúlni, hogy céljaikat elérjék. A keresztény konzervativizmus (ami teljesen más, mint a sokkal egészségesebb pogány római konzervativizmus) beszivárgása, majd dominánssá válása gyengítette meg ezt a valaha nagyszerű népet.
Amire kiakarok lyukadni az-az, hogy a liberalizmus jó, amíg nem válunk "puhává" tőle. Tehát mindenkit tolerálni kell, és az emberi értéket a gazdasági és társadalmi hasznosság alapján kell mérni, de ha valaki a társadalom ellen cselekszik, annak keményen oda kell vágni. Az oroszokéhoz hasonló keresztény konzervativizmus stagnáláshoz vezet, hiszen egy halál-kultuszt helyez piedesztálra, ami ráadásul még az emberek életébe is bele akar szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!