Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mikor lesz vége a terrortámadá...

Mikor lesz vége a terrortámadások korszakának?

Figyelt kérdés
Az utóbbi években európában sokasodtak meg a terortámadások. Borzalmas ! Mikor lesz vége ennek az áldatlan állapotnak, hogy állandóan rettegni kell, hogy a vasút, metroállomáson, pályaudvaron fog e robbantani az IS. Mikor tér vissza minden a normális kerékvágásba?
2015. nov. 22. 20:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
49%
Az sokat segítene ha eltűnnének a vallások. Nem csak az iszlám, az összes. Ideje lenne már felébredni az embereknek az ókorban írt mesekönyvek korszakából.
2015. nov. 23. 01:58
 12/24 anonim ***** válasza:

azt kellene már végre felfogni, hogy a jelenlegi esetek nem hasonlíthatóak a korábbiakhoz. (teszem hogzzá aki meg az etaval, és az iraval példálózik, állítsa már le magát, azok lokális nemzeti politikai konfliktusok voltak, köze nincsen semmihez, és csak azért nevezték terrorizmusnak, mert az állam nem volt ahjlandó elismerni politikai szervezetként őket -teszem hozzá asszem volt oylan alakulat, akiket később elsimertek, és részt is vettek a politikai életben)

Jelenleg meg globálisan szervezett civilizációs alapú (vallási etnika-csak ugye nem szabad ilyesmit kimondani, mert náci leszel) harcot indított az Iszlám Állam. KIMONDVA (ők ezt ki is jelentik, caspást márnek a hitetlen keresztényekre) számukra a terrorizmus nem cél (magyarul nem baszar.tni akarnak) hanem eszköz, háborús taktikai elem. Ezek már egy éve rendszeresen követnek el merényleteket a világ több részén 8jellemzően eddig elvétve tudtak csak bejutni európába, vagy ha bejutottak, nem volt olyan kapcsolati hálójuk, amivel nagy pusztítást tudtak volna elkövetni-lsd charli hebdo-két fegyveres) Valmalyin megmagyarázhatatlan oknál fogva (kackac) hirtelen siekrült nekik több tíz kiképzett katonát az euba juttatni. Csak figyeljétek a híreket, fo-ban már lassan 20 felett lesz az a szám, akiket elkaptak a párizsi merényletekkel összefüggésben, belgiumban pedig csajk ma 16 ot, egy ujjab merénylet előkészítésével összefüggésben. Nos ez rohadtul nem ugyanaz, amikor afgán, vagy palasztin mukik véletlenül fel birnak jutni egy repülőre, és betörnek a pilótafülkébe. Rohadtul nem vicces, és van mitől tartani.

2015. nov. 23. 03:40
 13/24 anonim ***** válasza:
56%

Utolsó, ébresztő. Az IÁ nem Szíriában alakult, nem szírek harcolnak benne. Az egész nyugati világban van toborzóhálózata, ergo tagjai is a sokadik generációs bevándorlók között. Nem kellett senkit idejuttatniuk, itt voltak mindig is. Fegyvert szerezni meg nem túl bonyolult dolog, szervezett bűnözés, fegyverkereskedelem mindenhol van, dollárért azt kapsz, amit akarsz. Az IÁ valóban egy viszonylag komoly fenyegetés, de azért a régi Bin-Laden-es al-Kaidával összehasonlítva piskóták. Sőt, az IRA, RAF, ETA is sokkal magasabb szinten állt szakmai szempontból. Ezek a szervezetek képesek voltak vezető politikusokat, katonatiszteket meggyilkolni. Az IÁ-n Párizsban meg kifogott a stadion biztonsági őre..

Az IÁ-ban a kihívást inkább a szervezetük jellege jelenti. Nem egy szokásos sejt alapú hálózat, szigorú hierarchiával, amit ugyan igen nehezen, de fel lehet göngyölíteni. Az IÁ-t alulról, spontán módon szervezték. Ezért nincs is semmilyen rendszer a szervezetében, az egyes egységek csak lazán kötődnek a szíriai maghoz. Továbbá nem a vezetőjük köti őket össze, mint az al-Kaidánál, hanem az ideológiai rendszerük. Hiába lőjük ki heti rendszerességgel a parancsnokaikat, szimplán másikat választanak.

2015. nov. 23. 10:05
 14/24 anonim ***** válasza:

Utolso, akkor most olvasd el a sajat hszed, es dobbenj ra h szinte minden mondatod ellent mond a masiknak.

Ki sem fejtem mert most nem erek ra, de 1 baromi nagy hulyeseg /sot akkora, hogy hajlamos vagyok gazugsagnak gondolni/ h bin laden komolyabb fenyegetes lett volna.

2 rohadtul a kozel keleten alakult az isis es viszonylag hamar megvette a labat sziriaban /a nevuk is ez lett sziriai es levantei iszlam allam/ szoval kvanagy okorseget beszeltel szinten.n

3 igen, szamos leanyvallalat csatlakozik hozzajuk egyeb orszaokbol, pont mert ideologiailag eros , illetve a sziriaban elfoglalt teruleteken konkretan es tenyszeruen allamkent mukodik /9 millio ember melett uralkodnak a teruleten!!/ ezert rendszeres beveteleik vannak, es tamogatjak a 'leanyvallalatokat' /tenyleg bmeg, kicsit sem veszelaesek.../

Euoropabol is mennek ja, SZIRIIABA ,kikepzesre.

Azt meg mar kommentalni sem erdemes, h szerinted mivel az iraban profibb technologia volt, ezert tulajdonkeppen smafu, ha egy felig harckepzett muszlim isises gagyi kalasnyikovval , meg hazi bonbaval megol 130 embert...bezzeg az ira , amikor a legujabb tavcsovessel hogy kilotte az egyik taornokot..,.

Na mindegy, megis husszu lett, de a a lenyeg, hogy te rohadtul el vagy tevedve

2015. nov. 23. 16:44
 15/24 anonim ***** válasza:

Mivan, túl sok Nógrádit néztünk a köztévén?:D

Akkor 1.: hasonlítsuk már össze 9/11-et és az IÁ nagylelkű leszek, akármelyik merényletét. De akár a londoni, madridi támadások is jóval több áldozatot követeltek. Az al-Kaidának is volt saját állama, Afganisztán a Talibánon keresztül. Pakisztán egyes törzsi területeit jelenleg is ellenőrzése alatt tartja.

2. Az IÁ-t valóban a Közel-Keleten alapította al-Baghdadi, de tagjai jelentős része külföldi dzsihadista, nem szír, nem iraki. Kiemelkedően nyugat-európai, illetve orosz (csecsen) állampolgárok, de jócskán vannak ausztrálok is.

3. Nem mondtam, hogy smafu. Kell vele foglalkozni, és meg van benne a kihívás a titkosszolgálatainknak. De akkora problémát soha nem fog okozni, mint Bin-Laden.

2015. nov. 23. 17:21
 16/24 anonim ***** válasza:

Tul sokat jarrtam elte politologiara /5ev/ lehet ezert nem ertem, hogy pl hogy lehet akkora baromsagot mobsani, hogy bin ladene meg az al kaidae volt egesz afgatanisztanisztan /erdekes amikor egy 'nogradizo' idenyom egy ilyen osszeeskuves elmeletet, ami a sorosozo hatterhatalmazos logikara hajaz/

Igen emlekszem 2001 re, a londoni, meg madridi merenyletre is. Meg arra is, hogy ezekkel osszefuggesben nem fogtak el egy heten belul (40!!) a merenylethet kotheto terroristat ket kulonbozo orszagban, Vajon mi lehet ennek az oka? Hm?

Ne mondogasd, mert en is tudom, hogy honnan szerzi a tagsagat az isis. De egy hangyafsznyit megteveszto, amikor francia meg orosz allampolgarokrol beszelsz, mert ezek ugyancsak muszlimok xed generaciobol /99% ban. Az esetek fenmarado reszeben meg militans orult ultrajobbosok

Csakhofy utobbi momentum irrelevans. Megegyszer mondom, az iSIS kozvetlenul uralkodik a kozel keleteken nagy teruleten. Az al kaidaval osszehasonlitani is rohejes. /foleg hogy az alkaida nagy resze mar csatlakozott az isishez-ennyire erosebb az al-kaida/

Kevesebb 444et kellene olvasnod, vagy ha mar megteszed, nem artana lenyomozni a valos infokat is. Tudod, hogy ne maradj sotet...

2015. nov. 23. 17:49
 17/24 anonim ***** válasza:

Áruld már, el ki irányította Afganisztánt 1996 és 2001 között? Hogyan tudott az ENSZ 1998-ban 2 határozatot is elfogadni a Talibán, mint Afganisztán hivatalos kormánya ellen? Ők is konteóhívők, vagy mi?

A saint denis-i akcióban likvidáltakkal együtt 11-en voltak a párizsi merénylők. Ez valóban viszonylag nagy szám, inkább a 3-5 fős sejtek a jellemzőek, de azért én nem jelenteném ki a világvégét.

Állampolgárságot írtam, nem nemzetiséget. Nem tudom, mi ezen a megtévesztő. Főleg egy politológus számára..

Most valóban erősebb az IÁ az al-Kaidánál. Én a régi Bin Laden-essel hasonlítottam össze. Értő olvasás.

Egyébként most nézem a 12-es válaszodban mekkora terrorizmus szakértő vagy.. A Charlie Hebdo-hoz köze nem volt az Iszlám Államnak. A jemeni al-Kaida csinálta. Nem az állítólagos elte politológiával kéne hencegni anoním fórumon (ami már önmagában elég retardált dolog), hanem inkább kerülni a konkrét tárgyi tévedéseket. Meg nem ártana a központozás és a helyesírás szabályainak betartása és a normális vitakultúra elsajátítása, de ez van..

2015. nov. 23. 18:30
 18/24 anonim ***** válasza:

Eppen az a lenyek, hogy a jemeni al kaida is egyuttmukodik az isisel /korabban ilyesmi ugyancsak nem fordult elo/ olyannyira, h pl a francia hatosagok szerint a 13.ai parizsi merenyletek kiterveleje ugyancsak segedkezett a hebdo tamadas kiterveleseben. /tudod, ez volt az egyik hamis allitasod, h ugyanis, bhagdadi nem eros vezeto, ezert az ideologia tartja ossze a szervezetet, nos, ez fenyevekkel rosszabb es veszelyesebb, mintha egy eros vezete tenne ezt/

Telorol vagyok, de ja, jellemzo a hozzad hasonlokra, h helyesirast, meg 'kozpontozast emlegetnek. Koszi, vegre raebredtem h irastudatlan vagyok. Szarok a vitakulturara, ez az internet, te is nevtelenul irsz ide. Pont semmi jelentosege, h mit szursz le a szemelyemrol.

2015. nov. 23. 19:03
 19/24 anonim ***** válasza:

Ja, es nem 11 hanem 15, tegnap belgiumban pedig 16 embert kapcsoltak le. /es egy raklap kalasnyikovot foglaltak le.

Nincsen jelentosege annak, hogy a bin laden csalad /meg egyszer mondom -csalad/ milyen politika szerepet vallalt, 2001 utan ugyanis hatarozottan kijelntettek, hogy oszama fiuk kulon utakon jar. Koze nem volt az afgan kormanyzathoz.

2015. nov. 23. 19:07
 20/24 anonim ***** válasza:

A jemeni al-Kaida és az IS annyira haverok, hogy kölcsönösen eretneknek nyilvánították egymást (muszlimoknál ez annyit jelent, hogy büntetés nélkül meg lehet ölni és semmilyen védelem nem illeti meg). Az más tészta, hogy az itteni végrehajtó európai radikálisok úgymond ideológiailag kevésbé képzettek. A kóserboltos támadó például azt hitte, hogy az IÁ-nak dolgoznak.

Megint értő olvasás. Én is azt írtam, hogy problémásabbá teszi az IS-t, hogy nem egy személy tartja össze, hanem ideológia.

A letartóztattok jelentős részéről csak sejtik, hogy köze lehetett a merénylethez. A lefoglalt fegyverek nem terroristáktól származnak, hanem egy fegyverkereskedőtől.

Az Operation Enduring Freedom után nyilván nem volt köze Bin-Ladennek Afganisztánhoz. Az, hogy a családja többi tagja mit csinált valóban nem érdekes, de nem is értem, hogy jön ide. Ahogy írtam 1996 és 2001 között volt hatalmon a Talibán, kvázi az al-Kaida, ami történelmi tény. Ha valahogy cáfolni tudod, szívesen meghallgatom.

2015. nov. 23. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!