A kínaiak így akarja bedönteni a nyugati gazdaságokat?
1. Amikor nyitottam bankszámlát és igényeltem bakkártyát, az ügyintéző első dolga volt felvilágosítani a neten rejlő veszélyekről. Tehát az utolsó mondatod nem igaz.
2. Egy ilyen húzással többet buknának mint amennyit keresnének rajta hosszú távon. Szerinted az aliexpress, alibaba mekkora bevétele van.? Ezen felül mekkora adót fizetnek be a kínai kormánynak?
3. Bár az aliexpresen pont nem, de a többi oldalon lehet használni PayPal-t. Azt mindig annyival töltöd fel mint amennyiért vásárolni szeretnél és kész. De gondolom az amerikaiak is gonoszak. (a PayPal USA székhelyű)
Évente kb 1,1 ezer milliárd jüan bevétele van csak az aliexpressnek ami 40,7 ezer milliárd forint. Ebből brutális összeg folyik be az államnak adó formájában. Ha megteszik azt, hogy mindenkinek lerántják a bankszámlájáról a pénzt (ami csak korlátozottan fog menni, a vásárlók 90%-ánál be van állítva egy napi limit, ami alap esetben kb. 100.000 ft) akkor rövid idő alatt lehet hogy igen nagy összegekre tennének szert. De szerinted utána ki fog már vásárolni tőlük? Pár hónap, max. egy év és már több a veszteség mint a haszon.
Én csak azt szeretném hozzátenni a fenti válaszokhoz, hogy mi érdekük lenne a kínaiaknak ebben?
Kína az amerikai, európai piacok nélkül egykettőre bedőlne.A viszony oda-vissza van.Kínának is szüksége van ránk, és nekünk is rájuk.
Kínának éppen az az érdeke, hogy Amerikában és Európában is jól menjen a gazdaság motorja, és az embereknek legyen pénzük, hogy megvásárolják az ők termékeiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!