Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Békés vallásnak nevezhető e...

Békés vallásnak nevezhető e még az iszlám?

Figyelt kérdés

2015. nov. 14. 20:41
 211/265 A kérdező kommentje:
A francia elnöknek volt egy beszéde mely szerint azoktól az iszlám hívőktől akik nem hajlandóak betartani az ország törvényeit, meg kell vonni a francia állampolgárságot és ki kell toloncolni Őket. Ez egyenlőre csak egy szép beszéd, de ezt törvényi erőre kellene emelni asz összes európai országban. Sajnos azonban a politikusok jobban szeretnek beszélni, mint cselekedni. Én valószínűbbnek tartom, hogy Európa népei fognak radikalizálódni, ha megvonják tőlük a békés népszavazás jogát.
2015. dec. 13. 08:10
 212/265 A kérdező kommentje:
Muszlimuk Európája: [link]
2015. dec. 13. 09:06
 213/265 A kérdező kommentje:
"A francia szatirikus magazin, a Charlie Hebdo szerkesztőinek és rajzolóinak múlt heti brutális meggyilkolása ismét ráirányította a figyelmet az európai értékek és az iszlám közötti mély szakadékra. Egyre elkerülhetetlenebb a felismerés, hogy hosszú távon a két kultúra együttélése lehetetlen, értékeik összeegyeztethetetlenek. Napról napra nő a terrorveszély Európában, ahol virágzó muszlim közösségek teremtenek maguknak párhuzamos valóságot egy általuk semmire nem becsült kultúrában."
2015. dec. 13. 09:07
 214/265 A kérdező kommentje:
"Malmö megadta magát – így értelmezte az elmúlt években kialakult helyzetet a svéd sajtó egy része. Az a része, amelyik nem tudta hétköznapi tényként elfogadni, hogy Malmőben – éppen úgy, mint számos más svéd városban, sőt Európa-szerte – muszlim miniállamok sora alakult, amelyek a saria jog alapján állva elutasítanak mindenfajta nyugati értéket. Az elutasítás nem csak elvi álláspont: az állami szolgáltatások biztonságos működése sem biztosított ezekben az úgynevezett „no-go” zónákban, ahová a mentők, a postások, a rendőrök is félve lépnek be – ha egyáltalán belépnek: az állam gyakorlatilag elvesztette a kontrollt saját területe fölött. Ezek a zónák a nem muszlimok számára kifejezetten veszélyesek – különösen a nőknek, ha nem tartják be a szigorú muszlim öltözködési szabályokat."
2015. dec. 13. 10:33
 215/265 anonim ***** válasza:
57%

Ez úgy hangozna jobban, hogy ha "friss" állampolgár, és a kúltúrális különbségekből fakadóan törvénysértést követ el, jogunkban álljon őt kiutasítani emiatt, minden egyéb bünti nélkül (ujjlenyomat, nyálminta, fénykép azért készüljön), ha ennél régebben állampolgár, az állam törvényei szerint kelljen a tettéért felelnie. A törvény nem ismerete pedig ne mentesítse a be nem tartása alól, ahogy ez miránk, többi állampolgárra is vonatkozik. Erre simán leadnám a voksomat. Ez szerintem még csak véletlen sem lehet sértő, idejött, már itt él, ahhoz tartsa magát. Ahogy pedig a külföldi magyarjaink könnyebben kaphatnak állampolgárságot, őket ellenőrizzék sokkal jobban, védjük az identitásunkat. A határsértőket válogatás nélkül toloncolják ki, vagy büntessék meg, jöjjenek a kijelölt határátkelőkön, másrészt pedig sokkal jobban járjunk utána kiket fogadunk be, és még emellett is radikálisan csökkentsük a befogadottak számát. Az ideérkezetteket ellenőrizzük újra, ha van rá lehetőség. Ez az én véleményem, vallástól függetlenül - de akár annak függvényében is. Vallás tekintetében pedig figyelni kéne a vállási vezetőket, és azt, aki szélsőséges, félreértelmezett/félremagyarázott, gyűlöletkeltő tanokat ad át a gyülekezetének, le kellene váltani. Az írástudatlanokat megtanítani írni, olvasni, hogy saját véleményt alkothassanak. Olyan embereket is érdemes volna közéjük küldeni, aki ismeri az ő kultúrájukat is, elfogadják a véleményét, tisztelik, hogy ismertesse meg velük a mi kúltúránkat- és akár fordítva is. Nem kell senkinek áttérni, vagy megváltozni, viszont ha jobban ismerjük egymást, jobban el is tudjuk fogadni.

Ez részmegoldásnak, kezdetnek elfogadhatónak hangzana részemről.

2015. dec. 13. 10:36
 216/265 A kérdező kommentje:
A probléma ennél már sokkal nagyobb. Ugyanis az európai államok nem tudják vagy nem akarják az egyébként mindenkire vonatkozó törvényeket érvényesíteni az iszlám hívőkkel szemben. Vannak olyan városrészeszek, zónák ahová a rendőrség sem mer bemenni és az iszlám hívők azt csinálnak amit akarnak. A menekültek pedig nem a kijelölt határátkelőn jöttek és nem ott nyújtottak be menedék kérelmet, hanem hatalmas tömegekben a zöld határon érkeztek. Nagy részük eldobálta az iratait, így azt sem tudják az európai hatóságok hogy ezek az emberek valójában mely országok állampolgárai. A többségük arab, de rengeteg arab ország van.
2015. dec. 13. 11:26
 217/265 anonim ***** válasza:
78%
Igen, tudom, hogy így volt. Csak azt mondom, ha ezeket az intézkedéseket behoznák, én elfogadhatónak tartanám még, kármentésnek, kezdetnek megfelelne. Amit elcsesztünk, azzal már sokat nem tudunk kezdeni, de tehetnénk érte, hogy mostantól jobban odafigyeljünk. Amiket elmondtam, szerintem sem a muszlimok, se az EU nem ítélhetnék el, teljesen ésszerű lenne bármelyik intézkedés, én magam egyiket sem érzem ellenségesnek.
2015. dec. 13. 11:51
 218/265 anonim ***** válasza:
78%
Ha ezekben a pontokban lehetne népszavazást kezdeményezni, én szívesen adom hozzá a véleményem, aláírásom, vagy kimegyek akár az utcára is. DE! semmi gyűlölködős húzzanak haza a r0hadék iszlámok ahonnan jöttek dologban nem vagyok benne, védjük magunkat, de tegyük azt köpködés nélkül.
2015. dec. 13. 12:01
 219/265 A kérdező kommentje:
Ha beilleszkednek és elfogadják az alapvető európai civilizációs normákat akkor tőlem élhetnek Európában. Azonban újakat már nem kellene befogadni, annál is inkább mert Európa lehetőségei is végesek. Azoknak akik nem tudják elfogadni az alapvető európai civilizációs normákat és az Európai Iszlám Kalifátus és az iszlám törvénykezés a saria bevezetésén munkálkodnak, nincs helyük Európában.
2015. dec. 13. 14:09
 220/265 anonim ***** válasza:
80%

Abban igaza van kedves kérdező, hogy nem kellene tömegestül beönteni ezeket a migránsokat.

Viszont úgy nem lesz semmi sem megoldva ha a másik ember kultúráját és vallását köpködjük. Ezzel csak rontjuk a helyzetet.

Már csak azért sincs igaza, mert a bevándorlók közt rengeteg keresztény van. Meg ezeknek az embereknek nagy része annyit tud az Iszlámról mint Szipus Alf az atomfizikáról...

2015. dec. 13. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!