Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Németország honnan tudja,...

Németország honnan tudja, hogy ki diplomás a menekültek közül, és ki nem?

Figyelt kérdés

A menekültek több mint 90%-ának SEMMILYEN papírja nincs.

Bemondani/nyilatkozni meg én is tudok akármit.

Mégis hogyan igazolja valaki, hogy elvégzett valamilyen egyetemet/középiskolát? Az általános iskola még hagyján, de ha valaki diplomásnak vallja magát, az mégis hogy a francba igazolja, ha még személyije sincs és illegálisan ment Németországba?

Most tényleg elhiszik, ha valaki azt nyilatkozza, hogy egyetemet végzett?

Most aki orvosnak hazudja magát, azt odaállítják a műtőasztalhoz, aztán ha nem hal meg a beteg, akkor elhiszik, vagy mi?

2015. okt. 31. 17:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
31%

A németeknek van olyan eszközük, ami az ember fejíre' rátéve megmondja, hogy az adott ember milyen végzettségű. Ilyen egyszerű.

Én is megvettem a lengyel piacon 500-ért. Mikor használtam bizonyos embereken, megnyugodtam, hogy ilyen sok okos ember él körülöttem - hihetetlen!

2015. okt. 31. 19:25
 12/14 anonim válasza:
100%

Nem tudják biztosan, a statisztikát az elmondás alapján készítik. Ide járok orvosira, pont múlt héten volt egy előadónk, aki az első felvételi központban dolgozik. Nem alkalmaznak magát orvosnak mondó embert diploma nélkül. A kapcsolatteremtésben és abban tudnak segíteni a német orvosoknak, hogy a betegek megértsék mi történik és jobban közreműködnek. Egyelőre sok orvos szabadidejében dolgozik, ha ez nem lesz elég, önkéntes alapon felsőbbéves orvostanhallgatók is mehetnek.

Az a baj, hogy pl. Szíriában jelenleg egyáltalán nincsenek hivatalok, így nem lehet hozzáférni ezekhez az adatokhoz.

2015. nov. 1. 23:41
 13/14 anonim ***** válasza:
43%

Aki eldobálja az iratait, rendszerint vaj van a füle mögött. Például szírnek vallja magát, hogy több esélye legyen a menekült státuszra, vagy eldobja a korábbi regisztrációs papírjait, hogy ne toloncolhassák vissza a korábban regisztráló országba. Mindenkppen azért, hogy ne legyen beazonosítható.

Jellemző, hogy az Ausztriában menekült státiszt kérő 16 ezer migrásból összesen hatan kérték orvosi diplomájuk elfogadását.

2015. nov. 4. 10:42
 14/14 anonim ***** válasza:

Ott kezdödik, h külföldi diplomakat alapbol nem is nagyon fogadnak el, nem hiszem, h pont az orvosit elfogadnak (?), de a nemet külügyminiszteriumban ra lehet kerdezni.

Ausztriaban nekem nem fogadtak el a magyar idegenforgalmi diplomamat hivatalosan, ami annyit jelent, h gyakorlatilag teljesen ujra kene kezdenem es elvegeznem az iskolat az elejetöl! Nincs "különbözeti" vizsga ebben a szakmaban, bar nehany szakmaban van! De most jutott eszembe, ismerek egy szlovak orvost es orvosnö hazaspart, akiknek kitelepedes utan ujra el kellett vegezni az orvosi egyetemet Ausztriaban, csak igy dolgozhatnak orvoskent, tehat a menekültekkel is ez lenne fair...

(Bar annyi tamogatast kapnak itt, h nem csodalom, ha meg ebben is kedvezmenyezett lenne a helyzetük...)

2015. nov. 8. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!