Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ti mennyi időt jósoltok...

Ti mennyi időt jósoltok Izraelnek?

Figyelt kérdés
2015. okt. 15. 00:09
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
9-es válaszoló vagyok és Isten látja lelkemet, bár fájdalmas trianon és amit műveltek az gyalázat, de én nem követelném vissza.Nem vagyok az a véresszájú "trianonozó" turbómagyar.Valami anyagi kárpótlás mindenképp járna ,de nem rengetegszer, csak egyszer és minden ottani magyar kapjon teljes törvényi védettséget és jogokat, hogy ne másodrendű állampolgárként bánjanak vele.Ennyivel meg kéne elégednie a magyaroknak.Sza*ul hangzik, de ez lenne a legkorrektebb eljárás szerintem.
2015. okt. 15. 01:33
 12/39 anonim ***** válasza:
34%

úristen, hogy elöntötte a szar az agyadat :D öröm nézni ahogy vergődsz itt a hülyeségedben, agyvérzés-közeli helyzetbe hozva magadat. még szerencse, hogy csak rá kell nézni a szövegképedre, és látszik, hogy valami nagy baj van.

nem beszéltem mellé, a példád egy baromság, rossz analógia. sajnos hülye vagy az egészhez és ráadásul agresszíven állsz hozzá, ami nem is véletlen, hisz aki érzi, hogy inkompetens egy témában, emiatt szorul a hurok körülötte, az mindig agresszióba menekül.

na kicsifiam, most én alkotok neked egy analógiát. ha csövesként belaksz egy amúgy külföldi tulajdonban lévő épületet (pontosabban annak olyan 10%-át), és a tulaj közben átadja a ház tulajdonjogát nekem, én beköltözöm más részekre amik ráadásul még prosztóbbak, mint a te részed. azt felvirágoztatom, te ezen besértődsz, elkezded megszervezni a környékbeli kis nomád haverjaidat meg a rosszarcú szomszédságot, akik sokszoros túlerőben vannak velem szemben. én erre odahívom a menőbb haverjaimat, együtt megfogunk és kivágunk abból a házból, a komáiddal együtt, de úgy, hogy behugyozni nem lesz időd. felőlem utána kitalálhatod, hogy te nacionalista vagy és kell neked az a ház, meg te még magadat is arról a házról nevezted el. ha gondolod, és cserébe tanulsz némi önmérsékletet, megkaphatod egy részét, odaadom, de olyan fafejű vagy, hogy neked az is csak akkor kell, ha az én részemet porig égeted. hát, hülye lennék, ha hagynám. ez a példa már közelebb jár a valósághoz, de még ez is végletekig leegyszerűsített, hogy a parányi agyad értelmezni tudja.

"Na látod, mégiscsak elismered hogy ki lettek lakoltatva valahonnan."

ja, ki lettek lakoltatva arról a földről, ami nem az övék. egyébként azóta is ott élnek, csak sír a szájuk, amiért rosszabb világot hozott rájuk az intifáda és a szomszédos arabok, mint amit a zsidók a semmiből felépítettek.

most figyelj nagyon, jön a második lecke. olvasd lassan, hátha megérted:

az ókori zsidó területről a zsidókat a rómaiak száműzték, de sokan közülük továbbra is ott éltek. bizonyos mértékű zsidóság továbbra is lakott a területen, csak akkoriban az egész lakosságot palesztinnak nevezték (ez nem egy nép, és pláne semmi köze nincs a mai "palesztinokhoz"). az arabok a hetedik században szállták meg a vidéket, hozzácsapták a kalifátushoz, és egészen a keresztes háborúkig (amiket részben épp azért indítottak, hogy kiverjék az arabokat a szentföldről) uralkodtak. a 16. században aztán az egészet bekebelezte az oszmán birodalom. eddig remélem, tudtál követni.

a terület gyéren lakott volt. palesztina az első világháború idején brit kézbe került, és ők a cionistákkal egyetértésben támogatták, hogy zsidó állam alakuljon, amennyiben a nem zsidó lakosság polgári és vallási jogai nem sérülnek. ez működött is volna. a zsidó betelepülés során (mely már a 19. század végén elkezdődött, igaz, akkor még pénzen vették a területeket), olyan területeket népesítettek be kibucokkal, melyeken nem éltek arabok, vagy megművelhetetlennek tartották. azonban arab fegyveres csoportok egyre gyakrabban ütöttek rajta ezeken a kibucokon. azok, akik ma palesztinnak vallják magukat, ekkortól kezdtek önálló állami igénnyel fellépni, és ekkortól nevezik magukat palesztinoknak. ekkor kezdtek újabb arabok bevándorolni és összeolvadni a so-called palesztin "néppel" (arafat szülei is ez időtájt vándoroltak be egyiptomból). végül a briteknek köszönhetően létrejött (volna) egy független palesztin és egy független izraeli állam, amit maga ben-gúrión is támogatott, az arab liga viszont ezt nem fogadta el. ugyanis az arabok nem a korábban 90%-ban lakatlan területet akarták, hanem hogy ne legyen izrael állam. az újonnan kikiáltott izraelt aztán rögtön megtámadta öt arab állam, és belekezdtek a dzsihádba (igen, dzsihádba, olyanba, ami nyugaton sem ismeretlen. gondolom te nagyon kedveled az ilyesmit, és bármikor támogatod). az első háborúnak köszönhetően az új állam területe nagyobb lett, mint amit a britek és az ensz korábban megfogalmazott, tehát az arabok tulajdonképpen magukkal b sztak ki. ráadásul az elmenekült "palesztinokat" (arabokat) nem fogadták be a környező országok (szintén arabok). poén, nem?

a hat napos háborúban szintén magukkal csesztek ki, elsősorban nasszer hülyesége miatt, aki bejelentette, hogy eltörli izrael államot. csúfosan becsődölt, a megsemmisülés helyett így került izrael ciszjordániába és gázába. ez is poén, nem?

az egész sztori magyar szempontból tulajdonképpen lényegtelen. két okból van csak ekkora népszerűsége magyaroszágon:

1. a brezsnyev-éra izrael-ellenessége, arabokkal való szövetkezése valahogy megmaradt az emberek tudatában;

2. ellenségem ellensége a barátom-elv, egészen addig, míg a dédelgetett, pátyolgatott arabok meg nem jelennek európában. onnantól kezdve ők a gyűlölt, megvetett, leokádott gazdasági bevándorlók.

izrael politikája a kilencvenes évek óta ezer sebből vérzik és a hadsereg sokszor megszegi az emberi jogi törvényeket (az ellenfél is, teszem hozzá). viszont arafat konokul, ostobán utasította el az amerikaiak által kidolgozott, két államos megoldást, ehelyett újabb intifádát kezdett a szerencsétlen. világosan látszik, hogy az arabokat nem területi igény, nem nacionalista törekvések motiválják, hanem izrael államot akarják megszüntetni a sokszáz-milliós arab tenger közepén. dicső cél, mondhatom. ennek eléréséhez terrormerényletektől sem riadnak vissza, állomásaikat előszeretettel rejtik civil létesítmények, iskolák és kórházak közelébe - ami persze nem menti fel az izraeli hadsereget a civil áldozatokkal járó szörnyű akcióik alól, nyilván. ugyanakkor az arab dzsihádisták a gázai övezetből még tűzszünetek idején is örömmel küldenek quassam rakétát izraeli célpontokra.

a primkó analógiád azért hülyeség, mert magyarország egy létező állam, eu-tag, nato-tag, nem egy senkiföldje (és nem is brit terület) amin alig élnek. erre próbáltam korábban rávilágítani, láthatóan apró, kimosott agyacskáddal fordítottan arányos nagyságú, agresszív egód képtelen volt feldolgozni az inputot.

"Béketárgyalás, na ne röhögtess már :D Diktátumok voltak izraeli részről, hangyafa*nyi engedményekkel."

- az oslói béketárgyalás utáni tizenöt évben izrael fokozatosan, végül teljesen kivonult gázából, ezek után a palesztinok egymást és izraelieket kezdtek gyilkolni, újabb intifádát kezdtek, amit egyedül úgy lehetett leállítani, hogy izraelt és a de jure palesztin államot kerítéssel választották el. noha azon a területen soha nem létezett az az állam, amit az ún. palesztinok követeltek, végül nagyrészt ki tudták volna erőszakolni, de nekik ez nem volt elég. az arabok semmilyen lehetőséget nem fogadnak el, és minden alkalommal izrael állam létét akarják megszüntetni - és ironikus módon mindig az arabok jönnek ki ebből szarul, mint feljebb ecseteltem.

"Mellesleg egy nyíltan cionista blogban egy cionista blogger elismerte egy hozzászólásában, amit Ben-Gurion mondott, miszerint a zsidók elvették a palesztinok földjét és a palesztinok Istene más mint azoknak az Istene, akiknek a nevét még le sem lehet írni a nagy szólásszabadságban, mert trágárságot jelez a szűrő."

- ez a csúcs az egész zavaros hisztidből :D ki nem szarja le, hogy egy blogger mit ír? anyád is írhat blogot, leírhatja, hogy szerinte orbán ezt és ezt állította múlt kedden. hazugság, de még ha igaz is lenne, hol fog bárkit is érdekelni? :D utazz el palesztinába és nézz körül, élj ott pár évet és azután szövegelj, mert otthon a kis faludban a kurucinfos-t olvasgatva nem leszel világpolitikai szakértő, ahogy egy magát cionistának valló blogger sem lesz az.

más az istenük (amúgy kis i-vel kell írni, mert nem személynévként használod)? hát, jahve és allah tényleg más, ha erre gondoltál. rohadt okos gyerek vagy, hogy rájöttél :D

2015. okt. 15. 05:37
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
A világpolitikában fél évre nem lehet előretervezni, nem hogy 20-30 évre.
2015. okt. 15. 05:41
 14/39 anonim ***** válasza:
31%
Amig az emberiseg a Foldon fog elni.
2015. okt. 15. 07:09
 15/39 anonim ***** válasza:

"Remélem minél előbb a pokolba süllyed"

Persze, és utána a muzulmánok mellett még a zsidók is több milliós tömegben árasztanák el Európát menekültként. Gratulálok, nagy észlény vagy...

2015. okt. 15. 08:22
 16/39 anonim ***** válasza:
61%

Izrael (és a zsidóság az utolsó szálig) egyszer s mindenkorra eltűnik a Föld színéről egészen biztosan, mert a Naprendszerünk is eltűnik bő 10 milliárd év múlva.

A Nap szupernova-robbanását követően elnyeli a Földet, de még előtte a hatalmas hő hatására elpusztul minden élet.

Élvezzétek ki azt a pár milliárd évet, ami még hátravan.

2015. okt. 15. 11:25
 17/39 anonim ***** válasza:
Nahat elozo! Gratula. Megertetted mire celoztam. Bar csak reszben ertetted meg. A Fold megsemmisulesevel - hacsak el nem hagyjak elobb - ugyanis az egesz emberiseg megsemmisul. Bizony am, nem csak a zsidok.
2015. okt. 15. 17:21
 18/39 A kérdező kommentje:

"#Felvázolok egy helyzetet kedves kérdező: [...]"

Ha sosem volt az én családom tulajdona a ház, kb három generációval ezelőtt éltek ott, az egész utca a rokonaimé, hatalmas házakban laknak ketten hárman, akkor nem azzal fogom tölteni az időmet, hogy az új lakókat b*sztatom.

2015. okt. 15. 18:36
 19/39 A kérdező kommentje:

"Izrael (és a zsidóság az utolsó szálig) egyszer s mindenkorra eltűnik a Föld színéről egészen biztosan, mert a Naprendszerünk is eltűnik bő 10 milliárd év múlva.

A Nap szupernova-robbanását követően elnyeli a Földet, de még előtte a hatalmas hő hatására elpusztul minden élet.

Élvezzétek ki azt a pár milliárd évet, ami még hátravan."

egy legelfogulatlanabb válasz :D

2015. okt. 15. 18:37
 20/39 A kérdező kommentje:
*a
2015. okt. 15. 18:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!