Vajon mi történne, ha Németország bejelentené, hogy többé nem fizet kártérítést Izraelnek, mivel a mindennapos gyerekgyilkosságok révén ők is népirtókká lettek, és többé nem érdemlik meg?
Nem hiszem, hogy megtehetnék.
Merkel mama is a zsidókért aggódik Izraelben.
A jó múltkor a Siemens (német világcég) Zyklonnak akarta elnevezni az új fejlesztésű gáztűzhelyt.
Aztán zsidó csoportok elkezdtek tiltakozni, meg fenyegetőzni, zsarolni (ahhoz értenek).
Meg magyarázták, hogy a Siemens igen gonosz cég.
Végül a Siemens nem nevezte el így a gáztűzhelyt.
Szóval, hihetetlen, hogy pár zsidó térdre tud kényszeríteni egy ekkora világcéget.
"MÁR nem fizetnek kártérítést a németek!"
Bizony ám.
A több milliárd eurót érő Delfin osztályú tengeralattjárók, akkor mik voltak?
Ez pár éve volt, Izrael gyakorlatilag ingyen kapta őket.
Születésnapi ajándék volt Izraelnek?Elég drágára sikerült.
1) Tudtommal Németország nem fizet hivatalosan kártérítést Izraelnek. De ha esetleg tévednék, linkelj már erről forrást is.
2) Az ilyen típusú szerződéseket nem lehet felbontani azzal, hogy "háháháhá, nem érdemlitek meg a pénzt". Ez nem az ovi.
3) Az Izraeli konfliktusban a hamasz az agresszor. Nem az izraeliek tehetnek arról, hogy ezek a fanatikusok élő pajzsokat használnak.
4) Az izraeliek nem kifejezetten civilek ellen irányozzák a támadásaikat. A náci Németországgal ellentétben nem a polgári lakosság egy részének kiirtása a cél.
5) Az izraeli konfliktus áldozatainak száma elhanyagolhatóan kicsi a II. VH áldozataihoz képest.
6) Ezzel együtt nem támogatom az izraeliek agresszív válaszcsapásait, de népirtásnak bélyegezni ezt csak annyit mond el rólad, hogy fogalmad sincs, mi az a népirtás. AZ első mondatot sem olvastad el a wikipedia cikkből, amit linkeltél.
"2) Az ilyen típusú szerződéseket nem lehet felbontani azzal, hogy "háháháhá, nem érdemlitek meg a pénzt". Ez nem az ovi. "
te utoljára oviban találkoztál erkölcsökkel? :(
Sorry, én sem vagyok bölcsész. Csak - veled ellentétben - ismerem a logikát. Alá is támasztottam véleményemet 6 érvvel. Veled ellentétben, aki nulla darab érvet hozott ez ellen. És az erkölcsöt is jobban ismerem, úgy tűnik. Például azt a részét, hogy vitában illik érvelni, és nem illik a másikat sértegetni.
69%, nem is tudom hogy most elkezdjem-e magyarázni, vagy csak szóljak hogy olvass vissza?
Te pontosan milyen érveket írtál? Hogy a "nem érdemlitek meg" fogalma az óvodába való? Btw ez nem sértegetés a kérdező (és mindenki, aki egyetért vele) felé? Nekem egyetlen érvem volt, az pedig az, hogy a "nem érdemlitek meg" az egy erkölcsi kérdés, és ennek mindig szerepet kellene játszania a politikában.
a másik 5 pont pedig akkora baromság, hogy nem is volt türelmem belemenni (ez sértés). Ez nem logika kérdése, ez vitákban való tapasztalat kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!