Ti mennyi időt jósoltok Izraelnek?
Felvázolok egy helyzetet kedves kérdező:
Holnap odamegyek egy fegyveres csoporttal és kiteszlek az utcára a családoddal együtt, a házadat pedig ledózeroltatom.Meglobogtatok egy papírt, hogy valamikor az 1200-as években, ezen a helyen állt egy ház és az én őseim laktak itt.Valami birtoklevél vagy ilyesmi.Ezekután te nem tehetsz semmit, a rendőrség mellettem áll, a politikusok mellettem állnak, tehát te mehetsz másik otthon után nézni.Ha balhézol, le leszel terroristázva és még le is lőhetnek.2 kérdést tennék fel:
1.Téged mennyire érdekelne az a birtoklevél, ami alapján az én őseim laktak ott?
2.A környéken lakók, kinek adnának igazat?
9-es: vaú vaú, ugatsz mint a veszett kutya herélés előtt :D nagyon jó.
nagyon is felfogtam a tök egyszerű példádat, nem is lepett meg, hiszen tök egyszerű emberek csak tök egyszerű példákat tudnak felhozni. már megmondtam: ott korábban nem volt ország. régesrég a bizánci birodalom része volt, később brit felségterület, majd a britek a zsidóknak ígérték azt a földet az első világháborúban. ekkortájt vándorolt oda be a mai palesztin nép nagy része, de a zsidók is elkezdtek. a háború után pedig a nincstelenül maradt zsidóság lepte el a területet. ez ennyi. mind a zsidók, mind a palesztinok már a tízes években elkezdtek oda bevándorolni. és a két népcsoport konfliktusa kissé összetettebb, mint a házikós példád, és a dolog árnyaltabb is annál, mint amit képes lennél megérteni.
milyen könyvről szövegelsz? a tóráról?
"téged érdekelne az a papír, ha ugyanezt a sztorit veled és a kedves családoddal játszanám el?"
várlak szeretettel a papíroddal együtt, max. a kutyáim széttépnek. vicces, gondolom a felvidékre simán jogot formálnál ugyanezen az alapon (egyébként tulajdonképpen jogosan is, csak már megint kettős a mérce).
és ha ki lettek lakoltatva valahonnan, ami nem is az ő országuk volt? maradt elég arab föld, nem? mondjuk körülöttük mindenhol. csak a palesztinok egyik országnak sem kellenek, mint ahogy a mostani migránsok sem. izrael politikája amúgy tényleg ezer sebből vérzik, de csomószor kezdeményeztek már béketárgyalásokat, csakhogy míg izrael képes lett volna korábban (újabban már nem) területi kompromisszumra, a palesztinok, elsősorban a hamász az egész ország létét akarják megszüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!