Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ti mennyi időt jósoltok...

Ti mennyi időt jósoltok Izraelnek?

Figyelt kérdés
2015. okt. 15. 00:09
1 2 3 4
 1/39 A kérdező kommentje:
Én bevallom, olyan húsz évet, szeretném, hogy minél tovább megmaradjon, mert olyan ország ami a puszta létrejöttéért, létezéséért ennyit küszködött, nincs még egy, de ilyen erős ellenszélben nem lehet hajózni, vagy ha lehet-is nem sokáig...
2015. okt. 15. 00:11
 2/39 anonim ***** válasza:
48%
Nem hinném, hogy veszélyben van. Az, amit látunk, csak egy színjáték. Miután Izrael irányít a háttérből, szerintem nincs félnivalója.
2015. okt. 15. 00:11
 3/39 anonim ***** válasza:
0%
1-2 év
2015. okt. 15. 00:12
 4/39 anonim ***** válasza:
5%
Nem tudom szerintem is húsz év sajnos pedig lehet oda minden zs nek egy ingyen repjegy azt kifelé már tilos jönni. Viszont az a helyzet hogy szétszóródnak ha nincs Izrael akkor meg érezhetjük mi vár a világ ezen részére szovjetúnió kapitalizmus lenin rákosi meg a többi.
2015. okt. 15. 00:16
 5/39 anonim ***** válasza:
50%

Felvázolok egy helyzetet kedves kérdező:

Holnap odamegyek egy fegyveres csoporttal és kiteszlek az utcára a családoddal együtt, a házadat pedig ledózeroltatom.Meglobogtatok egy papírt, hogy valamikor az 1200-as években, ezen a helyen állt egy ház és az én őseim laktak itt.Valami birtoklevél vagy ilyesmi.Ezekután te nem tehetsz semmit, a rendőrség mellettem áll, a politikusok mellettem állnak, tehát te mehetsz másik otthon után nézni.Ha balhézol, le leszel terroristázva és még le is lőhetnek.2 kérdést tennék fel:

1.Téged mennyire érdekelne az a birtoklevél, ami alapján az én őseim laktak ott?

2.A környéken lakók, kinek adnának igazat?

2015. okt. 15. 00:37
 6/39 anonim ***** válasza:
56%
Izrael tökéletesen jól érzi magát, köszöni. Magyarországon viszont egyesek agyát annyira tematizálja, hogy már belebolondulnak.
2015. okt. 15. 00:39
 7/39 anonim ***** válasza:
55%
Remélem minél előbb a pokolba süllyed
2015. okt. 15. 00:44
 8/39 anonim ***** válasza:
34%
5-ös: jópofa a sztori amit előadsz, csak hazugság. palesztina korábban sem létezett, száz évvel ezelőtt egy alig lakott terület volt az oszmán birodalomban. a ma ott élő palesztinok zömében bevándoroltak a századelőn.
2015. okt. 15. 00:51
 9/39 anonim ***** válasza:
51%
A vicces egyébként, hogy amikor egyesek a trianoni területeket követelik vissza, pontosan ugyanezt játszanák el a másik oldalról nézve. Az persze rendben van.
2015. okt. 15. 01:22
 10/39 anonim ***** válasza:
40%

9-es: vaú vaú, ugatsz mint a veszett kutya herélés előtt :D nagyon jó.

nagyon is felfogtam a tök egyszerű példádat, nem is lepett meg, hiszen tök egyszerű emberek csak tök egyszerű példákat tudnak felhozni. már megmondtam: ott korábban nem volt ország. régesrég a bizánci birodalom része volt, később brit felségterület, majd a britek a zsidóknak ígérték azt a földet az első világháborúban. ekkortájt vándorolt oda be a mai palesztin nép nagy része, de a zsidók is elkezdtek. a háború után pedig a nincstelenül maradt zsidóság lepte el a területet. ez ennyi. mind a zsidók, mind a palesztinok már a tízes években elkezdtek oda bevándorolni. és a két népcsoport konfliktusa kissé összetettebb, mint a házikós példád, és a dolog árnyaltabb is annál, mint amit képes lennél megérteni.

milyen könyvről szövegelsz? a tóráról?

"téged érdekelne az a papír, ha ugyanezt a sztorit veled és a kedves családoddal játszanám el?"

várlak szeretettel a papíroddal együtt, max. a kutyáim széttépnek. vicces, gondolom a felvidékre simán jogot formálnál ugyanezen az alapon (egyébként tulajdonképpen jogosan is, csak már megint kettős a mérce).

és ha ki lettek lakoltatva valahonnan, ami nem is az ő országuk volt? maradt elég arab föld, nem? mondjuk körülöttük mindenhol. csak a palesztinok egyik országnak sem kellenek, mint ahogy a mostani migránsok sem. izrael politikája amúgy tényleg ezer sebből vérzik, de csomószor kezdeményeztek már béketárgyalásokat, csakhogy míg izrael képes lett volna korábban (újabban már nem) területi kompromisszumra, a palesztinok, elsősorban a hamász az egész ország létét akarják megszüntetni.

2015. okt. 15. 01:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!