Sok hippi miért akarja az autókat "száműzni" így dízelbotrány?
Szerencsére, az autóipari lobbi erősebb, mint ezeknek a szélsőségesen zöld hippiké.
Az autózásnak nincsen sok alternatívája.
A pénz után az egyik legnagyobb értékű dolog, az idő.
A buszos közlekedés rengeteg időt elvesz az életéből az embernek.Így a busz sohasem lehet alternatívája a kocsinak.
Ami alternatívája lehet/lehetne az a megfelelő infrastruktúrával rendelkező vasút, különösen a nagysebességű vasút.
A vonatnál nincs csekkolás, bőrönd vizit meg hasonlók, csak felszállsz rá.
Például Budapestről Bécsbe utazni Railjettel majdnem gyorsabb, mint repülővel.Pedig sem az osztrák részen sem a magyar részen nem nagysebességű a pálya.
A repülésnél nagyon sok időt elvesz a csekkolás meg, hogy a városok határán van a repülőtér.
A busszal a másik gond, hogy a magasabb embereknek kínszenvedés utazni vele.Én is 2 centi híján 190 magas vagyok, igazi élvezet ezeken a buszokon utazni.
Bár, sajnos egyes légitársaságok is kezdenek nagyon elkutyálódni és törpékre tervezik a lábteret.
Mindig agglomerációban laktam.Általános iskolás koromban nem volt gond, helyben volt az iskola.
De, amikor gimnáziumba kerültem, bizony buszozni kellett.Mindig nagyon utáltam.Autóval az út fele annyi volt.
Már 15-16 évesen tudtam, hogy én bizony autóval fogok járni egyetemre, dolgozni.
Ha kiszámolnám, hogy mennyi időt pazaroltam el buszozással, buszmegállókban ácsorgással, csatlakozásra várással, bizony sokkoló számot kapnék.

10 év múlva sem fog sok minden változni, a pénz akkor is pénz lesz, és sok mindent ez fog mozgatni.
Szóval majd akkor lesz érdemi változás, ha tényleg szó szerint elfogy az olaj, de az még minimum 50 év, legalábbis ezt jósolják, de addig még újabb készleteket is felfedezhetnek. Míg az olaj kitart addig maradnak a dízelek is.
Nem mellesleg viszont ha tényleg elfogy az nem csak a dízel végét jelentené. A benzinmotor is menne a lvesbe, sőt, a repülők sem tudnának mivel menni, vagy a nehézolajjal működő tankerhajók motorjai...

"Az elektromos autók kiforratlanok. "
Nem kiforratlanok azok, csak egyszerűen elavult múlt századi képződmények. Ez olyan mintha két kővel akarnál tüzet csiholni.

Egyrészt mert az nem épp itt van.
Másrészt az csak állomástól állomásig megy, onnan mégis helikopter?
Az a baj, hogy a szennyezés valós probléma. Mondhatod, hogy téged nem érdekel, de vagy teszünk ellene, vagy ránk dől a ház. Nyilván a komoly hatáshoz sokaknak kéne tenni, és ezt elég nehéz elérni, úgyhogy valószínűleg tényleg ránk fog dőlni a ház. Sajnos a probléma magától való megoldódása sem várható, leginkább a globális jellege miatt.
Viszont az említett "hippik" legalább foglalkoznak a dologgal, nem dugják a homokba a fejüket, hogy engem nem érdekel, én akkor is autóval megyek. A környezetszennyezést jelentősen csak az energiafelhasználás csökkentésével lehet elérni, az energiafajták váltogatása csak kisebb javulást hoz. A közösségi közlekedésnek az egy főre vetített energiaigénye jóval kisebb, mint egy autónak, főleg, ha a busz/villamos nem a dugóban áll az említett autók miatt.
Rövid távon égetőbb probléma a városi légszennyezés (ami ott koncentráltan jelentkezik), az valóban csökkenthető elektromos vagy hibrid autókkal. A dugó sajnos nem, és az útépítéssel sem, mert ha nagyobb az útkapacitás, akkor többeknek fogja megérni autóba ülni, és újra bedugul az egész.

Úgy foglalkoznak, hogy közben nem gondolkodnak.
Mégis, ha az lenne amit akarnának mit sinálnánk? Gyalogolnánk meg lovagolnánk például, meg virágot szednénk a réten szórakozás gyanánt, a hippik erősen az a réteg ami tulzásba esik ilyen téren. lehet védeni a környezetet, de azért van egy arany középút ahol véded a környezetet de még cserébe nem is lehetetleníted elmagad a mindennapi életben.

Te most hosszútávú közlekedésről beszélsz? Az azért egy picit más tészta mint a városon belüli, de szerintem mindkét helyen ki kell váltani az autót ahol csak lehet.
Egyébként ha már az idővel jössz akkor ott pont a tömegközlekedés vezet, mert buszon, villamoson, vonatot azt csinálsz amit akarsz(ésszerű keretek között), tanulhatsz, dolgozhatsz, olvashatsz stb, míg a kocsiban max zenét hallgathatsz.
Egyébként bocsáss meg nekünk, hogy nem akarunk 60 évesen gázmaszkban járkálni a szaros kocsijaitok miatt

Nem dramatizáljunk. :D
Amúgy meg A-ból B-be kocsi amrad a elggyorsabb, tekinttel se busz se vonat nem visz oda helybe, ellenben autoval amilyen közel tudsz parkolni annyira közel kerülhetsz az uticélodhoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!