Sok menekültnek miért vannak drága cuccaik? És miért ilyen hálátlanok, ha segítségről van szó?
NEM provokálásnak szánom a kérdést, de ezen elgondolkoztam.
Sok képet láttam már róluk, és nem egy képen láto, főleg fiatalabbaknál, hogy márkás cipő, felső, telefon, fülhallgató, stb. Semmijük sincs, segítségre szorulnak, de márkás fülhallgatóra, telefonfeltöltésre, márkás telefonra, cipőre meg van pénz?
Ami a hálátlanságot illeti:
Olvastam egy osztrák Traiskirchen-i lány beszámolóját, és ő is mondta, saját szemével látta is, hogy a menekültek a nekik adományozott ruhákból csak a legmárkásabbakat tartják meg, a többit szétdobálják mindenfelé, mert nem kell nekik, egy csomó nekik adományozott élelmiszert szétszórnak, mert az nem kell, ők nem esznek olyat, stb.
Nem szeretnék vitát szítani, de miért ilyen hálátlan sokuk? Budapesten is ahol megfordulnak, hegyekben áll mindenhol a szemét.
Miért van ez? Ez a hála?
És miért vannak márkás drága cuccaik, ha magukat "rászorulónak" adják el?
Akkor kövessük a logikádat: háborús országban vagyok, ahol az életemért kell menekülnöm. Ezért mik a legelső dolgok, amiket összepakolok? Márkás nadrág, márkás ruha, drága telefon, drága táblagép és egyebek. A hivatalos papírokat még véletlenül se rakom el + egyéb dolgot ami a Maslow piramis aljánál helyezkedik el, pusztán olyat, ami a legtetején vannak. (nem, nem a csempészek dobatják el velük, erre később kitérek).
Aztán fizetek egy csomót az ember csempésznek, hogy ugyan már, szoríts már össze engem is levegőtlen teherautó hátuljában és csempész már át engem is határon. Igaz, van egy csomó békés ország még körülöttem, ahova mehetnék, de nem, inkább embertelen körülmények között utazok egy csomót. Ráadásul annyit fizetek ezért, amiből már legálisan megoldottam volna rég az Európába jutásomat. Ráadásul még marad egy csomó pénzem is.
Ennyire naivak ne legyünk már könyörgöm. Egy tényleges menekült meghalja, hogy beveszitek ezt a mesét még szerintem fel is pofoz titeket.
Alapból, mint mondtam az ember csempészek rohadt drágák. Amennyit fizetnek nekik + amennyi pénzzel rohangálnak abból már simán letelepednek valamelyik környéken lévő biztonságosabb országba, amit nagyon messzire elkerül a háború szele.
Akkor a hivatalos papírokról: nem, nem a csempészek dobatják el velük. Semmi kockázatot nem jelent a csempészeknek, ha elkapják a menekülteket papírokkal, hisz nem az ő papírjaik fogják lebuktatni. Ő maguk tüntetik el. Miért? Ugyanis így nem tudják rájuk bizonyítani, hogy ők nem háborús övezetből jöttek. A magyar külügy nem fogja pusztán azért felkeresni pl.: Szíriát, hogy megkérdezze tényleg volt-e XY nevű állampolgárod, akinek semmi papírja nincs róla. Ilyen egyszerű a történet. Legtöbbjük pusztán azért jön, hogy ez kihasználhassa. Mi haszna van neki ebből? Egyszerű: szabadon mozoghat az egész EU-ban, oda mehet ahova akar. Visszatoloncolni meg nem fogják oda amelyik országot behazudta, hisz ott háborús állapotok vannak. Egyből megéri nekik. Azt csinálhatnak amit akarnak, max annyit tudnak velük tenni, hogy visszatoloncolják abba az országba, ahol éppen beregisztrálták. Feltéve, ha engedik ezt, ugyanis pusztán emlékezzünk vissza arra mikor az egyik táborban fel voltak háborodva amiért igazolványképeket akartak csinálni róluk a hivatalos papírokhoz. Nem éppen jó dolgokat akarhattak csinálni utána, ha már ezt se engedték. Ennek ellenére ez a réteg még mindig ,,békés, háború elől menekült". Holott max 10% az, aki tényleg háború elől menekült, a többi nyíltan szokta vállalni, hogy Angliába, Németországba meg Svédországba akar kimenni a kedvező segélyezési rendszerek miatt. Ha tényleg háború elől menekülök, akkor nem a segélyezési rendszert választom szempontul.
"Akkor kövessük a logikádat: háborús országban vagyok, ahol az életemért kell menekülnöm. Ezért mik a legelső dolgok, amiket összepakolok? Márkás nadrág, márkás ruha, drága telefon, drága táblagép és egyebek. A hivatalos papírokat még véletlenül se rakom el + egyéb dolgot ami a Maslow piramis aljánál helyezkedik el"
Úgy állítod be mintha minden menekült dusgazdag lenne. Amugy meg ha menekülnöm kellene, akkor én is a legértékesebb cuccaimat vinném. Vagy te otthagynád a 200 ezres telefonodat? Tényleg ennyire hülye vagy?
"Igaz, van egy csomó békés ország még körülöttem, ahova mehetnék, de nem, inkább embertelen körülmények között utazok egy csomót. "
Környező országok már rég megteltek, nézz utána. Törökországban már közel 2 milló menekült van, Görögország és Olaszorság sem tud többet fogadni. Ha menekülnöm kellene én is olyan országot választanék ahol el is tudnak látni. Ha választhatnék Magyarország és Németország között, nem kérdés mi lenne a célpont. Azért nem akarják itt megadni az adataikat mert félnek hogy akkor nem mehetnek tovább.
"Holott max 10% az, aki tényleg háború elől menekült"
Az a kis apróság elkerülte a figyelmedet hogy Sziria, Irak és Afganisztán háborús övezet, így 10 %-nál egy kicsit több :)
" Tudom, vízum kell, de akkor is vannak sokkal könnyebb módjai, ha már pénzük van, mint egy csempésznek fizetni, aki áldatlan körülmények között behozza Európába."
Írj már egy pár ilyen "könnyebb módot", légy szíves. Tényleg érdekelne.
(A szomszéd országokról meg annyit, hogy Törökország, Jordánia és Libanon nagyon sokak célpontja volt eddig is, már kb. fullra vannak a 4 MILLIÓ befogadott menekülttel... Itt elég látványosan láthatók az arányok:
https://www.youtube.com/watch?v=0_QrIapiNOw
Irakba meg teljesen érthető okokból nem kívánkoznak szerintem.)
Miért menekül el valaki a lakóhelyéről ? Talán azért , mert ott nem jó neki.
Irak , Afganisztán és Szíria háborús övezet , de még Irán és Szaúd Arábia is észak Korea szintű vallási fanatikus vezetésű országok.
Menekülnek mert nem akarnak meghalni ,nem akarnak nyomorban élni vagy az ottani vallásban részt venni , úgy ugrálni ahogy a helyi nagy "vezér" fütyül. Aki teheti még szép , hogy lelép egy élhetőbb helyre , ha már ott el van lehetetlenítve a megélhetés.
Ha te ott élnél , ugyanezt tennéd.
A 10% meg max arra igaz , hogy annyi a gazdag közülük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!