Sok menekültnek miért vannak drága cuccaik? És miért ilyen hálátlanok, ha segítségről van szó?
NEM provokálásnak szánom a kérdést, de ezen elgondolkoztam.
Sok képet láttam már róluk, és nem egy képen láto, főleg fiatalabbaknál, hogy márkás cipő, felső, telefon, fülhallgató, stb. Semmijük sincs, segítségre szorulnak, de márkás fülhallgatóra, telefonfeltöltésre, márkás telefonra, cipőre meg van pénz?
Ami a hálátlanságot illeti:
Olvastam egy osztrák Traiskirchen-i lány beszámolóját, és ő is mondta, saját szemével látta is, hogy a menekültek a nekik adományozott ruhákból csak a legmárkásabbakat tartják meg, a többit szétdobálják mindenfelé, mert nem kell nekik, egy csomó nekik adományozott élelmiszert szétszórnak, mert az nem kell, ők nem esznek olyat, stb.
Nem szeretnék vitát szítani, de miért ilyen hálátlan sokuk? Budapesten is ahol megfordulnak, hegyekben áll mindenhol a szemét.
Miért van ez? Ez a hála?
És miért vannak márkás drága cuccaik, ha magukat "rászorulónak" adják el?
Valamelyik külföldi oldalon azt olvastam, hogy amerikai segélyszervezetek pénzelik őket. Ebből telik márkás ruhákra és jó telefonokra.
Miért ilyen hálátlanok? Mert így nevelkedtek? Ilyen társadalom, ilyen kultúra (vagy annak hiánya)? Ezért fél mindenki, hogy jönnek ezerszámra.
10.11
voltál-e már bármilyen magyar fesztiválon?
10.37
mi ebben az érvelési hiba, légyszi magyarázd már el.
vannak területek, amik bizonyos létszámú embert bírnak el. ha túl nagy tömeg nem látsz szemetest, túl kevés szemetes van az emberek számához képest... és lesznek akik egy idő után eldobják a szemetet. nagy tömegben több ilyen lesz. az így működik mindenhol, nem csak a menekültek esetében. mi ebben az érvelési hiba?
10.45
bizonyára azért dobják el a ruhákat, mert az nem márkás és ezzel arcon akarják köpni a nekik segítőket... szóval ha én adok neked ruhát, akkor te azt hordanád hálából, legyen bármilyen a ruha, vagy bármennyire kicsi rád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!