Sok menekültnek miért vannak drága cuccaik? És miért ilyen hálátlanok, ha segítségről van szó?
NEM provokálásnak szánom a kérdést, de ezen elgondolkoztam.
Sok képet láttam már róluk, és nem egy képen láto, főleg fiatalabbaknál, hogy márkás cipő, felső, telefon, fülhallgató, stb. Semmijük sincs, segítségre szorulnak, de márkás fülhallgatóra, telefonfeltöltésre, márkás telefonra, cipőre meg van pénz?
Ami a hálátlanságot illeti:
Olvastam egy osztrák Traiskirchen-i lány beszámolóját, és ő is mondta, saját szemével látta is, hogy a menekültek a nekik adományozott ruhákból csak a legmárkásabbakat tartják meg, a többit szétdobálják mindenfelé, mert nem kell nekik, egy csomó nekik adományozott élelmiszert szétszórnak, mert az nem kell, ők nem esznek olyat, stb.
Nem szeretnék vitát szítani, de miért ilyen hálátlan sokuk? Budapesten is ahol megfordulnak, hegyekben áll mindenhol a szemét.
Miért van ez? Ez a hála?
És miért vannak márkás drága cuccaik, ha magukat "rászorulónak" adják el?
"Nincs semmijük csak az a ruha ami rajtuk van"
Hát hogyne! Szegénykéim annyira csórik, hogy csak iPhone-ra jut nekik. A magyar meg olyan gazdag, hogy még egy 30-40 ezres mobilra sem jut neki!
"Ja, és szegény földönfutóknak csak bécsi hotelekre futja "
Te gyökér, menj el az egyik pályaudvarra vagy menekülttáborba és nézd meg hogy élnek ott. Lehet hogy van közöttük olyan akinek van iPhone-ja vagy van pénze szállodára. Nem csak a szegények menekülnek a háború elől, de amugy a legtöbb szegény.
Azért meg ne a menekülteket hibáztasd hogy neked nem telik egy 30-40 ezres mobilra sem. Ha valaki olyan buta mint te azt nem alkalmazzák normális munkahelyen. Tanulni kellett volna és akkor nem lennél ilyen sötét mint az éjszaka.
"Irányított,megtervezett akció,vegyétek már észre...
Az USA pénzeli."
Van erre valami bizonyítékod? A forrást/linket előre is köszi.
"Sok magyar csóri hajléktalan örülne olyan ruhának,cipőnek, amiket ők kidobnak, meg nem fogadnak el, a kajáról nem is beszélve."
Azt nem vitatom, hogy örülnének...
De a teljes képhez hozzátartozik, hogy ezek egyedi esetek, nem általánosan jellemző; tehát nem "ők" dobják ki / nem fogadják el, hanem esetleg egyesek közülük.
És azt is megemlíteném, hogy a "sok magyar csóri hajléktalan" naponta több étkezést kaphat a megfelelő helyeken, ez a rendszer már teljesen kiépült; plusz ruhákat is kaphatnak a különböző segélyszervezeteknél.
Szóval felesleges összehasonlítgatni.
"Na meg a teljes ellátás, ingyen van minden..neked mikor jut ennyi ??Soha."
Sajnálod tőlük, hogy pár napig kapnak ingyen kaját és szállást? Cserélj velük...
"Olyan országban élek/adózok/dolgozok,hogy lehet, h nyugdijat se kapok, de semmi jogom semmire, a 20.bőrt is lenyúzzák rólam ,semmibe vesznek, ezeknek meg JÁR min den!"
Ugyanebben az országban élek, adózom, dolgozom, és a jövőbeli nyugdíjakkal valószínűleg tényleg probléma lesz. (Valamennyit fogunk kapni azért...)
De mi legalább megtehetjük, hogy dolgozunk itt. Ők nem.
És megtehetjük, hogy ha nem tetszik a jelenlegi "rendszer", akkor elmegyünk máshova élni és dolgozni. Ők is ezt teszik éppen, csak a motiváció a nagy többségnél más, ugyanis háborús övezetből jönnek.
"Az még hagyján, de pofátlanul, erőszakosan követelőznek is."
Ezt nem tudom, honnan veszed. Lehet, hogy volt ilyen tapasztalatod, vagy hallottál/olvastál valamit. De ez egyáltalán nem jellemző rájuk. Menj ki párszor a Keletibe (vagy a Délibe), nézz körül; esetleg beszélgethetsz is velük és/vagy egy-két önkéntessel is.
Ennyi rajvédő liberátort!
Amúgy ha szegények , hogyan fizették ki az ide utazást?
Szükség esetén te hogyan fizetnéd ki, kuruchuszár?
Nem keresel jól, tehát megtakarításod valószínűleg nincs.
Akkor marad az, hogy eladod mindenedet, amit csak kell, legyen az ingatlan vagy ingóság; akár jóval áron alul is, mert mentened kell az életedet...
(A menekültek egy részének egyébként valószínűleg volt megtakarítása, mert tényleg vannak közöttük diplomások, pl. orvosok. De a többség valószínűleg pénzzé tette mindazt, amit lehetett.)
Ja, és még egy infó, csak hogy ne fájjon neked annyira a 30-40 ezres telefon hiánya: szinte folyamatosan akciózik minden szolgáltató, csak figyelni kell. Én pl. pár éve konkrétan 20 Ft-ért vettem egy akkor 50 ezret érő telót; két év hűségidővel, minimális havidíjjal, amit ráadásul teljesen le is lehetett beszélni.
Az egyik szolgáltatónál meg pár hete volt akcióban egy szintén kb. 50 ezres teló, két éven át havi egy ezresért, plusz 2600 Ft lebeszélhető havidíjért.
Szóval figyeld az akciókat folyamatosan, vannak "mézesmadzagosak", amikkel igazából nem jársz jól, de vannak jók is, szóval nehogy valami h.lyeséget vegyél nekem. :D
Utolsó te nem nagyon vagy képben ugy látom. Háború elől menekülnek és lehet hogy csak annyi vagyonuk mardat ami éppen náluk van. Sziriától idáig kb 4-5 országon kellene átjönniük mindenhova vizum szükséges és lehet sokuknak még utlevele sem volt. Magyarországon sincs minden embernek utlevele. Ruhákrol meg csak annyit hogy ha elém tennének valami szakadt ruhát én sem fogadnám el.
Kicsit probáld meg beleképzelni magad az ő helyzetükbe, lehet akkor nem irnál ilyen hülyeségeket.
10.21
Az eszmerendszer fontos alapelve a koherencia teljes hiánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!