Mi igaz a nagy romániai olcsóságból? Az áfacsökkentésre gondolok, megéri átmenni bevásárolni?
Nem ipari mennyiségben, hanem egy átlagos havi nagybevásárlást tekintve.
Ha itthon fizetek kb. 50 ezret a Tescoban, Nagyváradon mennyiből úszom meg?
Kb 5000 a benzin, azt belekalkulálom.
mondjuk ez egy pizza, ha jól látom.
ilyesminél meg sem fordult a fejemben, hogy olcsóbb lenne.
amikor csökken a benzin ára, vagy csökkent itthon a rezsi, akkor nem lettek olcsóbbak az ilyenek, max. a nyersanyag.
tehát olyasmire gondolok, hogy kimegyek egy román Auchanba vagy Kauflandba, és olcsóbb-e ott a cukor meg az olaj meg a tej, mint itthon.
És ha esetleg olcsóbb, akkor 10 forinttal olcsóbb, vagy 70 forinttal?
Bár nem friss kérdés, de régóta nem léptem be, most tudok válaszolni:
most ősszel 2x voltunk odaát. a benzin valóban drágább, ne ott tankoljatok.
de a benzinünk innen a keleti országrészből nagyváradig kb 2000 ft-ra jön ki.
Kauflandban és Carrefourban voltunk.
az élelmiszerek JELENTŐSEN olcsóbbak.
sok mindent vettünk.
a kávé mondjuk drágább, de ez kivétel.
apróságokat fogok mondani, amik eszembe jutnak.
12 db-os leveskocka, ahosszúkásabb doboz. itthon 300-400 ft között mozog, odakint 120 ft-ra jött ki.
zacskós fűszereket itthon a tescoban vagy az auchanban 150 ft alatt nem nagyon látni, odakint kb 60 ft.
zacskó tészta volt vagy 90 ft.
már eltelt pár hét, nem is tudom, mit vettünk, de tény, hogy számoltunk mindent egyből forintra, és nagyon sok minden megérte.
megpakoltuk a csomagtartót.
most karácsony előtt már nem megyünk, de jövőre tuti visszamegyünk még.
ja, tejet ott nem vettem, mert volt itthon bőven, de pl tojás 28 ft-ra jött ki, a tescoban 40 ft volt ugyanekkor itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!