Izrael (mint szomszédos ország) mennyi szíriai menekültet fogadott be?
Adjon Isten!
Vallási okok miatt nem fogad be Izrael,én mint keresztény szintén nem szeretnék itt arabokat ez baj??????Tehát Merkel nekem ne dumáljon...Se Soros sem..
13-as
Eszerint a kérdésre a válaszod: 0 fő.
Kivéve a sebesülteket (látják el...), akik ugye az izraeli(Golan)-szír határon fekvő Quneita tartományban sebesülhettek meg, amit Izrael elfoglalt. Tehát hogy sebesültek meg?!...
Elozonek:
Izrael 1967-ben foglalta el a Golant (ahonnan addig folyamatosan lesipuskaztak pld a foldeken dolgozo parasztokat, es amikor Sziria 6 masik arab orszaggal EGYUTT megtamadta Izraelt).
Szoval szerinted az 50 evvel ezelott zajlott haboru sebesultjeirol van szo?
44-es
Csak, hogy érthető legyen, hogy miről beszélek. Az a bizonyos kék terület a Quenitra tartomány.
Régen én is azt hittem, hogy a Golan fennsíkocska egy kisebb terület, ahonnan az arabok "lesipuskázgattak" az alant lévő izraeliekre. Ez bizony egy megyényi terület, s ezt terjesztették ki egy újabb megyényivel (ráadásul ez 2015-ös térkép).
Kb. 2 hete vittem utoljara turistakat a Golanra, 4 napig voltunk ott. (Ez meg az IS tamadas elott volt.)
Semmi valtozast nem lattam, ugy hogy fogalmam sincs mirol beszelsz.
Hozzateszem, hogy tavcsovon neztuk Quneitrat, az ENSZ csapatok is ugyanott voltak, ahol elotte.
Megismetlem, fogalmam sincs, mirol beszelsz.
Éppen a vita kapcsán kezdtem el keresgélni, s ez alapján találtam a belinkelt Newsweek térképet, miszerint a kékkel jelzett terület -Quenitra- "Israeli controlled countryside". A korábbi térképeken ez a terület a DZ-n kivüli szír területhez tartozott. Más térképeken a korábbi keskenyebb demilitarized zone helyett már ez a terület is dmz-ként szerepel.
Korábbi források Quneitra szír kormányzóságról írják, hogy a felkelőktől visszafoglalták az Asszad féle kormányerők.
Nem tudom, te mit láttál "távcsővel", de valahol valami nem stimmel.
Források: leginkább amerikai, angol, Wiki (Newsweek, Google Maps, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!