Horvátország vagy Bosznia-Hercegovina?
Diplomával (szlavisztika) ott élés szempontjából melyik lenne jobb? Mindkét ország vonz, talán Bosznia jobban, csak nem tudom, mik lennének a lehetőségek. (Zágráb-Szarajevó, esetleg más városok)
Miket lehet tudni ezekről az országokról? Vélemények?
Melyiket válasszam, és miért? Vagy miért ne?
Én úgy tudom, hogy napjainkra a háború idején telepített taposóaknák 95%-át dezaktiválták a nemzetközi szervezetek, tehát ilyen tekintetből Bosznia már nem veszélyes.
Viszont valóban, Horvátországban általában véve nagyobb az életszínvonal, és politikailag stabilabb, mint bármelyik ex-jugoszláv ország.
Boszniába mind1 a diploma a fizud nehezen emelkedik netto 120 ezer fele, a 40 ezer forintos minimalberuk melett.. Nem mennek oda semikeppen Magyarországnak jópárszor szegényebb, tapasztalataim alapján.
Horvátország egyertelmuen nem amortizalodik a gazdaság...
Mar mar lassan-lasssan a magyar gazdasagot is lehagja. Hogy lehagyta az nem igaz elnek kinn ismerőseim diplomával es kereshetnek akármennyit ha a környéki boltba 450.- a kenyér.
Szerintem menj mindkét országba, saját szemeddel nézd meg akár turistaként és azután dönts.
Ha mégsem tetszene, még akkor is van lehetőséged arra hogy hazamenj vagy másik országot válassz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!