Horvátország vagy Bosznia-Hercegovina?
Diplomával (szlavisztika) ott élés szempontjából melyik lenne jobb? Mindkét ország vonz, talán Bosznia jobban, csak nem tudom, mik lennének a lehetőségek. (Zágráb-Szarajevó, esetleg más városok)
Miket lehet tudni ezekről az országokról? Vélemények?
Melyiket válasszam, és miért? Vagy miért ne?
Hm értem. De azért Bosznia sem annyira veszélyes, nem?
Diplomás munkával meg gondolom a fizetés kb ugyanannyi mindkét országban.
És politikailag?
Szerintem három nagyobb "pöcegödör" van Európában jelenleg: Ukrajna, Koszovó (plusz Albánia) és Bosznia.
Szóval egyértelműen Horvátország. Szép táj, érdekes kultúra és még plusz előny, hogy a horvátok általánosságban véve szeretik a magyarokat.
7-es vagyok
A gazdaság és a megélhetés? Bár nem akkora gettó mint az ex Jugoszláv köztársaságok nagy része, de attól még Kelet Európa az Kelet Európa.
Pár napja beszélgettem egy horváttal, abból nekem az jött le, hogy kb egy szinten vannak Magyarországgal, bár ha jól tudom az ottani minimálbér egy fél árnyalattal jobb. Ja és náluk is ugyanúgy problémát okoz a munkanélküliség és a korrupt politikusok.
Amúgy a délszláv államok közül Szlovénia a legfejlettebb, ők fejlettség szerint már inkább a nyugathoz tartoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!