Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van az hogy amelyik...

Miért van az hogy amelyik konfliktusba Amerika beavatkozik, nem csökkenti a feszültséget hanem hatalmas vérontásba végződik az?

Figyelt kérdés
Itt van pl. Szerbia, Iraq, Libya, Syria, s akkor most Ukrajna jön?

2015. jún. 24. 13:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
tanulj tortenelmet, es ne a kurucrol.
2015. jún. 25. 14:58
 12/14 anonim ***** válasza:
Népszabival sem szeretem őket...
2015. jún. 25. 15:10
 13/14 anonim válasza:

Mondja mr putyin milyen a világ legagresszívabb országának elnökének lenni?

Nem tudom, nem én vok az USA elnöke.

2015. jún. 26. 14:09
 14/14 anonim ***** válasza:

A háborút ritkán vívják fegyverekkel. A legtöbbször szavakkal, csellel, nyomással, és számos más módszerrel.

Most csak a szíriai estre térek ki, amelyről a legtöbben azt hiszik, polgárháború. Formailag az.

Csakhogy Asszad (amellett hogy diktátor, de az a fajta, amelyet a többség elfogadott) nem igazán hódolt be az USA érdekeinek. Ezért titkosszolgálati eszközökkel elérték, hogy polgárháború robbanjon ki. A kezdeti "ellenállók" jó részét az USA képezte ki mind katonailag, mind technikailag. Csakhogy - ahogy hamis dolgokkal lenni szokott - a gépezet önálló életre kelt. És lett belőle előbb véres polgárháború, majd az IS létrejöttével új lendületet vett a dolog. Vajon miért van, hogy Szíria, amely soha nem akart kurd önállóságot, mág részlegesen sem, most minden lehetséges és nem feltűnő eszközzel támogatja a kurdokat. Még az iraki kurdokat is habozás nélkül átengedi, befogadja, ha harcolni mennek. Szíriában ma nem lenne IS és nem lett volna lázadás az USA beavatkozása nélkül. Ez a sajnálatos helyzet, amely persze ennél kissé bonyolultabb.

2015. jún. 26. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!