Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nagyjából hány darab bevándorl...

Nagyjából hány darab bevándorló van most jelenleg Európában?

Figyelt kérdés

Bevándorló alatt értem mind a legális, mind az illegális bevándorlókat, illetve menekülteket, akik 1970 után érkeztek Európába.

Illetve értem alattuk azokat is, akiket még évekkel ezelőtt telepedtek le Svédországban, Norvégiában, vagy Németországban.

Valamint a számukat százezerre vagy millióra kerekítve adjátok meg, azaz nyilván nem a pontos számuk érdekel, hanem elég annyi is, hogy mondjuk "2,5 millió".

Ja, és megfelelő forrást is kérnék, hogy hihető legyen az adott, ne csak a számokkal dobálózzunk.

(Ui.: Ebbe a számba beletartozik a Magyarországra érkezettek száma is, de ettől függetlenül úgy éreztem, hogy inkább a külföldi politikába tartozik ez a téma, hiszen több országot is érint.)

2015. jún. 18. 19:36
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

[link]

Nem bevándorló. És most kérlek az orbán és gyurcsány elleni gyűlöleted vidd át a magyar politika rovatba. Mert valakiket utálsz, még nem kell hazudni róluk, ugyanis őket a többség akkor is utálni fogja, hogyha csakis az igazat mondod.

2015. jún. 18. 19:58
 12/25 A kérdező kommentje:

"Ugye tudod, hogy Calais merre van?"

Franciaországban, és igen csak sok a bevándorló arra felé. De a probléma az, hogy ezzel még mindig nem mondtad meg, hogy hány bevándorló v. menekült van egész európára nézve.

2015. jún. 18. 20:02
 13/25 A kérdező kommentje:
És ahogy már írtam, én egy százezerre vagy millióra kerekített számot várnék.
2015. jún. 18. 20:03
 14/25 A kérdező kommentje:

"google"

Essecibo, én nem találom a választ a google-n, de szívesen várom hogy megcáfolj azzal, hogy belinkelsz egy oldalt, amin a kérdésemmel kapcsolatos aktuális és hiteles információk rajta vannak.

2015. jún. 18. 20:06
 15/25 Shai-Hulud ***** válasza:

Jó kérdés, szerintem ezt most talán senki nem tudja megmondani neked.

Próbáltam utána keresni, de feldolgozott statisztikák csak 2013-ról vannak, ennél frissebbet nem találtam.

Innen kezdve meg csak különböző cikkek emlegetnek néhol részadatokat, de annyira nagy szórással, hogy egyszerűen értelmezhetetlenek.

Szerintem amíg a politikai hangulatkeltés(ek) nem csillapod(na)k le, addig nem is nagyon lesz reális számadat.

2015. jún. 18. 20:07
 16/25 A kérdező kommentje:

"Próbáltam utána keresni, de feldolgozott statisztikák csak 2013-ról vannak"

Valójában nem gond. Egy 2010 utáni statisztika is viszonylag hiteles még, max az ott leírt létszámot megszorozzuk 1,5-tel, és megkapjuk a jelenlegi reális létszámot.

Azaz most már akármilyen 2010 utáni adatot elfogadok.

2015. jún. 18. 20:13
 17/25 anonim ***** válasza:

Eltartan pár napba kideríteni, meg kéne nézni minden egyes ország adatait 1970-től. Akik közül már nyilván sokan meghlatak vagy elmntek máshova, esetleg állampolgárságot szereztek.

Ráadásul bevándorlónak számít az is, aki egy európai országból érkezik egy másikba :) Szóval a legegyszerűbb mindig a legutolsó népzsámlálás adatait nézni. Magyarországon durván 150 000 külföldi van (143 000 bevándolró + 4 000 menekült).

Itt böngészhetsz EU statisztikákat is:

[link]

ha jól értelmeztem, kb. 50 millió emberről beszélünk, de mint mondtam, ebben benn van a londoni magyar is.

2015. jún. 18. 20:22
 18/25 anonim ***** válasza:

Wikibe írd be: immigration to europe

Olyan 40 millióra tippelem a nem Európában született, de EUban élők számát.

2015. jún. 18. 20:26
 19/25 A kérdező kommentje:

#18, pont én is teljesen ugyanezt az adatot hallottam, csak akkor azt mondták, hogy: "jelenleg Európában 40 millió arab bevándorló van".

Lehet nem pont így mondta, de a lényege az volt, hogy csak az arabokból 40 millió van Európában.

2015. jún. 18. 20:31
 20/25 Shai-Hulud ***** válasza:

Én is az Eurostat-ot találtam meg, az oldal közepén van a letölthető táblázat:

[link]

Ha a tps00176.tsv.gz-t tömörítővel kicsomagolod, egy tps00176.tsv nevű éllományt találsz bewnne, ezt nevezd át txt kiterjesztésűre, úgy meg tudod nyitni.

Egy darab táblázat van benne, a bevándorlók száma országonként.

2015. jún. 18. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!