Tényleg támogadták pénzzel Hitlert az amerikai zsidók? Ki mit tud róla?
Zsido vagyok, izraeli.
Eichmann nem volt zsido, sem egeszen, sem felig, sem negyedig.
Demokrácia első tétele:
"Zsidó nem lehet rossz ember!"
Bár nem kapcsolódik szorosan a témához de íme egy kis érdekesség a magyar hatóságok korabeli brutalitásáról, amyely még Eichmannt is meglepte:
A "zsidótlanítást" végrehajtó magyar szervek viselkedése a más
Adolf Eichmann SS-alezredes, a magyar zsidók deportálásának német irányítója
országokban működő hasonló szervezetekéhez képest is szokatlanul brutális volt. Ez még a németeknek is feltűnt, ezért jegyezte meg szemforgató módon Eichmann a következőket: "Egyes esetekben embereimet megrázta a magyar rendőrség [értsd: csendőrség, Eichmann nem tesz különbséget a két testület között] embertelensége. Wisliceny [SS-Hauptsturmführer, Eichmann közeli munkatársa] beszámolt róla, hogy bár nem mindenhol, de néhány kerületben a rendőrök úgy hajtják a zsidókat a vagonokba, mint a barmot a vágóhídra."[2] A korábban a szlovákiai és görögországi deportálásokat irányító Wislicenyben valóban mély nyomott hagyhatott a látvány, mert egy alkalommal állítólag így szólt Freudiger Fülöphöz, a Zsidó Tanács egyik tagjához: "Úgy látszik, a magyarok valóban a hunok leszármazottai; nélkülük így sose boldogultunk volna.
"Ormos és Karsai=0. Sztálin-díjas hazudozók.:) Akkor már inkább Dr. Ungváry, vagy hadtörténet terén Dr. Számvéber."
Kedves válaszoló, látom a logika nem erős oldalad. Ormossal azt akartam felhozni példaként, hogy ő az ellenoldalon áll, de még ő is elismeri a tényeket: hogy olyan nem létezik, hogy "gonosz nácik", stb.. Akkor a tőle "jobbra" lévő történészek ennél még csak sokkal jobban elsmerik ugyanezt. Logika. Gyakorold még.
Valamelyik izraeli lakos azt írta, hogy Eichmann nem volt félzsidó. Nos, én nem vagyok izraeli állampolgár, sem zsidó, de ennek mi köze ehhez? Attól, hogy te zsidó vagy, nem hiszem hogy jobban tudnád Eichmann származását, mint én. Ugyanis ez műveltség és ismeret kérdése, nem származása. Egy történetesen izraeli zsidó paraszt miért lenne okosabb, mint egy magyar történész levéltáros? Gondolkozz el ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!