Hogy lehet, hogy Európában a németeknél van a legtöbb amerikai katona?
53951 katona állomásozik a németeknél, míg a második legnagyobb létszám a briteknél van: 9825 fő. Mégis milyen okból ilyen felülreprezentált az usa katonai jelenléte a németeknél? Nem vagyok Usa-ellenes, de ez felháborító!
Ti hogy gondoljátok?
A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:40
Én nem tudom, csak kérdeztem. Ha te tudod, akkor várom a választ.
"Hogy lehet, hogy Európában a németeknél van a legtöbb amerikai katona?"
Volt egy ún. második világháború, melyet a magukat Egyesült Nemzeteknek nevező államok (az Atlanti Charta aláírói) nyertek meg. Ők a háború végén megalakították az ENSZ-t. Az ENSZ Alapokmánya szerint Németország ellenséges állam, a mai napig. (Magyarország is az, de Mo. helyzete kedvezőbb, mert Mo.-nak legalább van békeszerződése a szövetségesekkel, míg a németeknek _nincs_).
A jelenlegi nemzetközi rendszer tehát a II. világháború korszakában gyökerezik.
Németország 1945 után amerika-brit-francia-szovjet megszállás alatt állt, ebből a szovjet megszűnt, a többi megmaradt.
"Mégis milyen okból ilyen felülreprezentált az usa katonai jelenléte a németeknél? Nem vagyok Usa-ellenes, de ez felháborító!"
Kicsit sem felháborító. A németek múltbeli viselkedésére és óriási létszámára gondolva inkább megnyugtató.
Ha a németek nem állnának szilárd amerikai-brit-francia ellenőrzés alatt, akkor elkezdenének összejátszani az oroszokkal és veszélyeztetnék az európai békét.
Ugyanezért "őrzi" az USA a német aranykészleteket. Nem szabad megengedni, hogy a németek elkanászodjanak.
23:28
"Nem szabad megengedni, hogy a németek elkanászodjanak."
De jó lenne, ha a németek megint elkanászodnának és jól bemosnának a amerikaiaknak, meg az olyanoknak mint te.
Rammstein-ben van egy nagy U.S. támaszpont, és egy német együttes is ezt a nevet viseli, talán épp azért, hogy a megszállásra felhívják a figyelmet.
Amúgy meg tényleg felháborító, de a megszállók nem szoktak örökre sehol sem ottmaradni, tőlünk is eltakarodtak 20 éve a mi megszállóink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!