Hányszor nagyobb az olasz, francia, német és amerikai gazdaság a magyarnál?
Olaszország
Éves névleges GDP: 2 055 114 dollár (Listán 8.)
Államadósság 118,4%-a a GDP-nek (Listán 8.)
Államadósság 2,223,000,000,000 dollár (Listán 8.)
Franciaország
Éves névleges GDP: 2 582 527 dollár (Listán 5.)
Államadósság 84,2%-a a GDP-nek (Listán 16.)
Államadósság 4,698,000,000,000 dollár (Listán 4.)
Németország
Éves névleges GDP: 3 315 643 dollár (Listán 4.)
Államadósság 74,3%-a a GDP-nek (Listán 19.)
Államadósság 4,713,000,000,000 dollár (Listán 3.)
Amerikai Egyesült Államok
Éves névleges GDP: 14 657 800 dollár (Listán 1.)
Államadósság 62,3%-a a GDP-nek (Listán 37.)
Államadósság 13,980,000,000,000 dollár (Világelső)
Magyarország
Éves névleges GDP: 129 960 dollár (Listán 56.)
Államadósság 78,4%-a a GDP-nek (Listán 22.)
Államadósság 148,400,000,000 dollár (Listán 32.)
No tehát a konklúzió az, hogy szerintem a legnagyobb szarban mindenképpen az olaszok vannak, akár nagy a gazdaságuk, akár nem, az államadóság túl magas. Figyelembevéve azt, hogy melyik ország milyen ipari területeken kiemelkedő és ezzel mekkora profittermelést tud kivitelezni, szerintem Németország áll a legjobban. Az amerikai 62,3% megtévesztő lehet, mert ugyan az százalékban annyira nem sok, de irgalmatlan összegekről beszélünk és nem tudom, hogy USA iparát tekintve egyeltalán merre terjeszkedne tovább és milyen iparágban igyekezne a profitját hosszútávon megteremteni. Hosszú távon szerintem alattuk recseg legjobban a talaj. Nem a véletlen műve, hogy a hitelválság pont onnan indult ki. A mi statisztikánk ha nem csal az emlékezetem, az előző évekéhez képest lassan javult, de nem árt megjegyezni, hogy akkor komoly válság volt és ahhoz az időhöz képest jobb a statisztikánk.
19:26
"Németország áll a legjobban. Az amerikai 62,3% megtévesztő lehet"
Az amerikai 62% azért megtévesztő, mert ez az USA szövetségi adósság. A szövetségi bevételekhez képest az amerikai adósság sokkal nagyobb, mint mondjuk az olasz államadósság az olasz állam bevételeihez képest. Ezt sokan elfelejtik.
Másrészt az USA helyzete azért szilárd, mert a dollár világpénz, és annyit nyomtattat magának az USA, amennyit akar. Tehát az USA nem tud csődbe menni, szemben Olaszországgal, amely igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!