Ha megértem a német újságok cikkjeit, rendszeresen olvasom őket: politika, gazdaság, környezet. Stb. , akkor van esélyem egy sikeres felsőfokú német nyelvvizsgára?
az is vmi ha tidod mi a gyengéd
arra gyúrj rá
elsőnek is igaza van
nyelvtant is gyakorold
+
az nem elég ha megérted a dogokat, neked is tudnod kell megszólalni, mégha most csak írásbelire mész is..
Szóval kiejtést, intonációt is muszáj fejleszteni..
de jól csinálod
semmiképpen nem árt ha úgy gyakorolsz amit írtál
azért ha komolyabb, nívósabb újságokról van szó az már nem csak középszint lehet
amilyen témákat írt a kérdező (politika, gazdaság) az alapján egész minőségi lapokat olvashat
Középfokon teljesen más szövegek vannak általában, nem ezek az életszerű szövegek, és mivel már 3 éve megvan a középfokúm, 12 év némettanulás után érzem, nehezebbek azok a cikkek, amiket olvasok, mint egy középfokú szöveg. De nem tudom, mennyivel nehezebbek... De egyébként vannak felkészítő könyveim, ott is elég jól mennek a szövegek.
Szóbelire majd később, tanárral szeretnék készülni, most valahogy még a levélírást kellene erősítenem.
sztem na eggódj
kicsit túl van ragozva a felsőfokú nehézsége
persze nem azt mondom h pikkpakk megvan, de nem ördöglakat..
ha így folytatod, tuti meglesz!
19:10
A politikai, gazdasági cikkek sokkal könnyebbek nyelvi szempontból, mint pl. a hétköznapi szófordulatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!