Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha megértem a német újságok...

Ha megértem a német újságok cikkjeit, rendszeresen olvasom őket: politika, gazdaság, környezet. Stb. , akkor van esélyem egy sikeres felsőfokú német nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés
Csak írásbelire megyek októberben, de minden nap német cikkeket olvasok, és egyre jobban megy már, már gond nélkül megértem a legtöbb cikket. A levélírás viszont nehezebb, az aktív szókincsem nem olyan bő. Így van esélyem a felsőfokra? Hogy fejleszthetném magam? 2 hónapja még csak 76%-os középfokú tesztet írtam a nyelviskolában...
2011. aug. 28. 18:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

19:23

"Középfokon teljesen más szövegek vannak általában, nem ezek az életszerű szövegek"

Ez is igaz. Ha már megvan a középfokúd, akkor nincs más dolgod, mint szókincset gyűjteni. Olvass nehezebb szövegeket is, és jegyezz meg jól hangzó kifejezéseket.

A felsőfokú nyelvvizsga bizonyos szempontból könnyebb is, mint a középfokú, mert legalább normális témák vannak, amikről lehet beszélni, ami megkönnyíti a vizsgát.

2011. aug. 29. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!