Kínában miben nyilvánul meg a kommunista rendszer egy átlagember számára?
Azt tudom, hogy a gazdaságpolitikájuk már nem épp kommunista.
Olyasmit kell elképzelni, mint egy durvított Fidesz-KDNP kormány ellenzék nélkül? Esetleg teljesen más?
Elsősorban olyanok válaszát várom, akik éltek ott valamennyit, esetleg ismerősük élt ott és mesélt.
Nekem azt mondták, hogy ott 3 dolog miatt visz el egyből a titkosrendőrség:
-Megkérdőjelezed a kínai atompotenciált
-Megkérdőjelezed Kína területi egységét
-Megkérdőjelezed, hogy Kína egyesülni fog Tajvannal
Annyit tennék még hozzá, hogy Kína továbbra is kommunista, csak szakított a leninizmussal és a tiszta marxizmusra épít. Marx tanai szerint, ahhoz, hogy eljöhessen a kommunizmus, először egy relative fejlett és jóléti piacgazdaságnak kell eljönnie, Kína jelenleg ezt építi, és egész jól halad.
A párttagok továbbra is kommunistáknak vallják magukat, a kongresszusokat az Internacionálé zárja stb. Magyarország is folytathatta volna így a 90-es években, ha nem adósodunk el, és Grósz Károlyt nem váltják le. Szerintem jobb lett volna. Kína hamarosan a világ vezető hatalma lesz, mi meg már az USA köldökzsinórján lógunk. Az USA hamarosan megy a levesbe, és minket is magával ránt. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!