A kommunista eszméket vallók hogy tudnak elszámolni azzal, hogy példaképeik (Lenin, Szamuelyék, Kádárék) urizáltak, miközben kommunizmusról szónokoltak?
Azt érdemes még hozzá tenni, hogy valljon bárki bármilyen eszmét, a hatalom, illetve már a hatalom közelsége megrészegíti az embereket, függetlenül az adott emberek személyiségétől, és ha odakerülnek mindig ezt csinálják, legyen bármi is az.
A híres mondás: Bort iszik és vizet prédikál.
Lenin rossz egészségügyi állapotban volt, ennek ellenére szó szerint halálra dolgozta magát, hogy összetartsa a fiatal Szovjetuniót, Kádár egész életét egy panellakásban élte le, személyvonattal utazott.
Aki szerint ez urizálás, az nézze meg, mit műveltek a nyugaton kedveltebb kommunista vezetők pl. Ceausescu és Titó.
Kádár mikor urizált? Én jártam pár Kádár "villában" a rendszerváltás után, ha az urizálás, akkor én meg extrém módon luxusban élek...
Mondom ezt úgy, hogy nagyon nem vallok kommunista eszméket, sőt...
"Kádár egész életét egy panellakásban élte le, személyvonattal utazott." :DDDD
Hogyne! És kedvesen elbeszélgetett az emberekkel! A nép egyszerű fia volt ő is! :D
(gyk: Villában lakott, a mai elithez képes viszonylag szerény körülmények között, Volga személyautóval járt, saját sofőrrel.)
5:
Első számú politikai vezetőhöz képest igencsak szerény körülmények között élt, nem igazán lehet azt urizálásnak nevezni. Mondom ezt úgy, hogy egyébként igencsak távol áll tőlem a kádári nosztalgia, mert nagyon sok kárt okozott a fejekben a Kádár rendszer.
"Kádár egész életét egy panellakásban élte le, személyvonattal utazott. "
Közismert, hogy Kádár nem harácsolt magának vagyont, viszont a kádári elit is már örömmel fészkelte be magát a kiebrudalt előző tulajok villáiba. De azért ne úgy képzeljük, hogy Jani bácsi két krumplileves között felszállt a mucsaröcsögei személyre és kért egy teljesárút a kalauztól.
Kormányzati különvonattal közlekedett (Ezüst Nyíl).
zoligyerek :
Nyilván nem is tehette volna meg, ez a része a dolognak egy vezető politikusnál nem az urizálásról szól. Tényleg nagy hülyeség, amit 3-as írt, és nem valószínű, hogy ironizált volna, bár ki tudja.
Te, én mélységesen gyűlölöm és megvetem az összes kommunistát, az összest, legyen bárhonnan.
De pont akiket te felhoztál témának, tudomásom szerint, kevés becsületükre legyen mondva, nem különösebben urizáltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!