Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A kommunista eszméket vallók...

A kommunista eszméket vallók hogy tudnak elszámolni azzal, hogy példaképeik (Lenin, Szamuelyék, Kádárék) urizáltak, miközben kommunizmusról szónokoltak?

Figyelt kérdés
2015. máj. 5. 00:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Azt érdemes még hozzá tenni, hogy valljon bárki bármilyen eszmét, a hatalom, illetve már a hatalom közelsége megrészegíti az embereket, függetlenül az adott emberek személyiségétől, és ha odakerülnek mindig ezt csinálják, legyen bármi is az.

A híres mondás: Bort iszik és vizet prédikál.

2015. máj. 5. 00:21
 2/12 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy ezek nem voltak kommunisták.
2015. máj. 5. 00:45
 3/12 anonim ***** válasza:

Lenin rossz egészségügyi állapotban volt, ennek ellenére szó szerint halálra dolgozta magát, hogy összetartsa a fiatal Szovjetuniót, Kádár egész életét egy panellakásban élte le, személyvonattal utazott.

Aki szerint ez urizálás, az nézze meg, mit műveltek a nyugaton kedveltebb kommunista vezetők pl. Ceausescu és Titó.

2015. máj. 5. 02:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Kádár mikor urizált? Én jártam pár Kádár "villában" a rendszerváltás után, ha az urizálás, akkor én meg extrém módon luxusban élek...

Mondom ezt úgy, hogy nagyon nem vallok kommunista eszméket, sőt...

2015. máj. 5. 09:19
 5/12 anonim ***** válasza:

"Kádár egész életét egy panellakásban élte le, személyvonattal utazott." :DDDD

Hogyne! És kedvesen elbeszélgetett az emberekkel! A nép egyszerű fia volt ő is! :D

(gyk: Villában lakott, a mai elithez képes viszonylag szerény körülmények között, Volga személyautóval járt, saját sofőrrel.)

2015. máj. 5. 09:53
 6/12 anonim ***** válasza:

5:

Első számú politikai vezetőhöz képest igencsak szerény körülmények között élt, nem igazán lehet azt urizálásnak nevezni. Mondom ezt úgy, hogy egyébként igencsak távol áll tőlem a kádári nosztalgia, mert nagyon sok kárt okozott a fejekben a Kádár rendszer.

2015. máj. 5. 10:04
 7/12 anonim ***** válasza:
Úrizáltak? Valaki nagyon becsapott téged!
2015. máj. 5. 12:51
 8/12 anonim ***** válasza:

"Kádár egész életét egy panellakásban élte le, személyvonattal utazott. "

Közismert, hogy Kádár nem harácsolt magának vagyont, viszont a kádári elit is már örömmel fészkelte be magát a kiebrudalt előző tulajok villáiba. De azért ne úgy képzeljük, hogy Jani bácsi két krumplileves között felszállt a mucsaröcsögei személyre és kért egy teljesárút a kalauztól.

Kormányzati különvonattal közlekedett (Ezüst Nyíl).

[link]

2015. máj. 5. 13:22
 9/12 anonim ***** válasza:

zoligyerek :

Nyilván nem is tehette volna meg, ez a része a dolognak egy vezető politikusnál nem az urizálásról szól. Tényleg nagy hülyeség, amit 3-as írt, és nem valószínű, hogy ironizált volna, bár ki tudja.

2015. máj. 5. 13:26
 10/12 anonim ***** válasza:

Te, én mélységesen gyűlölöm és megvetem az összes kommunistát, az összest, legyen bárhonnan.

De pont akiket te felhoztál témának, tudomásom szerint, kevés becsületükre legyen mondva, nem különösebben urizáltak.

2015. máj. 6. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!