A demokrácia liberális? Milyen lenne ha nem liberális?
Igen liberális, de abba az is benne van, hogy konzervatívokat is megválaszthatnak és akkor 4 évig a konzervatívok kormányoznak.
Továbbá a liberalizmus terjesztése a nagyhatalmak érdeke mert egy liberális kisállamot sokkal könnyebb meghódítani, mint egy nemzetit.
Vélemény?
"Mellesleg, mennyire nemzeti dolog elárasztatni az országodat bevándorlókkal és az emberektől azt követelni, hogy adják a fel a kultúrájukat, az indentitásukat, mert az zavarj a bevándorlókat? "
Melyik magyarországi politikai tömörülés követeli azt, hogy add fel a kultúrádat? Mellesleg néhány itt nagymagyarkodótól szívesen megkérdezném, hogy mennyit tud a magyar kultúráról?
"Mellesleg néhány itt nagymagyarkodótól szívesen megkérdezném, hogy mennyit tud a magyar kultúráról?"
Nézd meg Orosz Mihály Zoltánt.
Ő szakértő ilyen téren. :)
21.
Nem Magyarországra gondoltam.
Külföldön, egyes helyeken valóban fel kell adniuk a saját kultúrájukat az embereknek, mert a liberális vezetés parancsba adta.
"Külföldön, egyes helyeken valóban fel kell adniuk a saját kultúrájukat az embereknek, mert a liberális vezetés parancsba adta."
Például?
A demokrácia simán lehet konzervatív is.
Az "illiberális" kifejezéssel viszont már elég nehéz bármit is kezdeni.
28!
Egyrészt mi köze van a Mikulásnak bármelyik nemzet nemzeti kultúrájához (talán a finneket leszámítva), másrészt az, hogy tudsz egy-egy példát hozni nem teljesen normális emberek nem normális viselkedéséről, még koránt sem jelenti azt, hogy az adott országban az az elfogadott norma.
Én nem a számmal vagyok nemzeti érzelmű, aktívan ápolom a kultúránkat. És nem félek attól, hogy más nemzetek kultúrája miatt a zalai fehérhímzés kevésbé lesz szép, a höveji csipke kevésbé lesz mutatós, vagy a népdalok kevésbé lesznek kedvesek a szívemnek. Sokkal jobban bántja a szememet a mindenre matyót/kalocsait divatja, mint más kultúrák begyűrűzése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!